Η παιδική χοληστερίνη είναι μια από τις ασθένειες που πρωταγωνιστούν σε μικρές ηλικίες.  Το πρώτο βήμα για να την αντιμετωπίσουμε είναι να την ανακαλύψουμε. Πολλές φορές έχει κληρονομικό παράγοντα ενώ σύμφωνα με έρευνες 1 στα 4 παιδιά θα παρουσιάσουν ανεβασμένες τιμές χοληστερόλης. Εφόσον δεν πρόκειται για κληρονομική κατάσταση πολλές φορές η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση πολύ εύκολα.
Καλό είναι μόλις διαπιστωθεί το πρόβλημα το παιδί να ελέγχεται συστηματικά από εξειδικευμένο ιατρό. Ας δούμε όμως την διατροφή που βοηθά στην αντιμετώπιση της παιδικής χοληστερίνης και μπορεί να ρίξει τις τιμές της σε συνδυασμό πάντα με άσκηση.

Βάλτε στην καθημερινή διατροφή του παιδιού ξηρούς καρπούς που περιέχουν ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά που ρίχνουν τις τιμές. Μια χούφτα ξηρών καρπών είναι μια καλή ποσότητα για να μην ξεπεράσουμε κατά πολύ τις θερμίδες που πρέπει.
Το καστανό ρύζι και η βρόμη και γενικά τα δημητριακά περιέχουν μεγάλη ποσότητα διαλυτών φυτικών ινών που μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από τον οργανισμό. Μια καθημερινή συνήθεια είναι το πρωινό του παιδιού να αποτελείται από βρόμη και στο μεσημεριανό γεύμα να προσθέσετε καστανό ρύζι.

Τα λιπαρά ψάρια είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην διατροφή. Δώστε ψάρια με ωμεγα-3 όπως σολομό, σαρδέλες και τόνος. Στόχος είναι να μπει το ψάρι στην διατροφή 2 φορές την εβδομάδα.

Το ελαιόλαδο είναι ο απαραίτητος σύμμαχος στην καταπολέμηση της χοληστερίνης. Ξεχάστε τα τρανς λιπαρά και προσθέστε φρέσκο ελαιόλαδο στα μαγειρεμένα φαγητά και τις σαλάτες. Προσοχή στην ποσότητα είναι πλούσιο σε θερμίδες. Υπολογίζετε περίπου μια κουταλιά ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα φαγητού.