Οι κορυφαίοι CEOs έχουν υψηλούς μισθούς και μεγάλες περιουσίες. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να διακοσμούν τους χώρους εργασίας με περισσότερα πράγματα πέρα από τα καθημερινά μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούν όλοι.

Ορισμένοι από αυτούς επιλέγουν τα απολύτως απαραίτητα. Για παράδειγμα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει πει στο παρελθόν ότι προτιμά να εργάζεται μαζί με τους υπαλλήλους της Meta και όχι στο δικό του γραφείο. Αντίθετα, ο Μαρκ Μπένιοφ, της Salesforce, περιβάλλεται από τους αγαπημένους του χαρακτήρες επιστημονικής φαντασίας.

Μπερνάρ Αρνό

Με περιουσία 201 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, αφεντικό της LVMH Μπερνάρ Αρνό έχει ακριβό γούστο. Βρίσκεται στο τιμόνι μας αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας που αποτελείται από εμβληματικές μάρκες όπως η Louis Vuitton, η Dom Perignon, και η Dior.

Το γραφείο του, στο κτίριο της LVMH στο Παρίσι αντικατοπτρίζει το κύρος του. Σύμφωνα με το Bloomberg, τους τοίχους του γραφείου κοσμούν τρεις πίνακες του σπουδαίου Άντι Γουόρχολ. Όταν γράφτηκε το ρεπορτάζ, τους τοίχους κοσμούσε και ένας πίνακας του Πικάσο.

Η αίθουσα συνεδριάσεων που συνδέεται με το γραφείο του έχει ουδέτερη χρωματική παλέτα με καφέ ξύλινη επένδυση στους τοίχους και ένα έργο τέχνης με τον Πύργο του Άιφελ.

Τιμ Κούκ

Όταν ο CEO της Apple έδωσε μια συνέντευξη στο Vanity Fair, η οποία κυκλοφόρησε με αφορμή το Vision Pro τον Φεβρουάριο, κάλεσε τους δημοσιογράφους στο λιτά διακοσμημένο γραφείο του μέσα στο Apple Park.

Ο Τιμ Κουκ είχε μέσα στο γραφείο του τις συσκευές που θα περίμενε κανείς από τον CEO της Apple. Ένα iPad και ένα ζευγάρι Airpods, ένα Mac και ένα Macbook σε ένα ξεχωριστό σταντ πίσω του. Φυσικά ο Τιμ Κουκ έχει και κάποια πιο προσωπικά αντικείμενα όπως ένα κράνος ράγκμπι από το πανεπιστήμιο του Όμπερν και μια υπογεγραμμένη μπάλα μπάσκετ. Όπως και στην περίπτωση του Αρνό, ορισμένα έργα τέχνης είναι κορνιζαρισμένα στους τοίχους του γραφείου.

Μαρκ Μπένιοφ

Το γραφείο του Μαρκ Μπένιοφ δίνει σε όποιον το επισκεφτεί να καταλάβει ότι ο CEO της Salesforce έχει μεγάλη αγάπη στην επιστημονική φαντασία. Ο Μπένιοφ ξενάγησε το Forbes στο γραφείο του το 2015, όπου και αποκάλυψε τη συλλογή του από διάφορες φιγούρες από την ποπ κουλτούρα. Εκείνη την εποχή, ο Μένιοφ είχε στολισμένες φιγούρες του R2-D2, της πριγκίπισσας Leia και του Darh Maul, όλοι τους χαρακτήρες από το Star Wars.

Η αγάπη του γνωστού CEO για τη Χαβάη είναι εμφανής καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν αγοράσει και δωρίσει εκατοντάδες στρέμματα γης για την ανάπτυξη οικονομικών κατοικιών. Ως εκ τούτου ο Μπένιοφ δήλωσε στο Forbes ότι έχει στο γραφείο του σανίδες του σερφ προκειμένου να του θυμίζουν τη Χαβάη.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Σε αντίθεση με τα κορυφαία στελέχη του, ο Ζούκερμπεργκ ακολουθεί μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση στο χώρο εργασίας του. Το 2015 πραγματοποίησε μια ξενάγηση στα γραφεία της Meta, όταν ακόμα ονομαζόταν Facebook, λίγο πριν η εταιρεία μετακομίσει. Η «τεράστια ανοιχτή διαρρύθμιση» όπως την περιέγραψε ο «Ζουκ», επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται και να επικοινωνούν πιο ελεύθερα.

Ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι οι άνθρωποι που «διοικούν την εταιρεία» δεν πήραν ειδικά γραφεία. Το γραφείο του, το οποίο βρισκόταν σε ένα σύμπλεγμα περίπου άλλων 4 θέσεων εργασίας είχε στοίβες βιβλίων, το όνομά του γραμμένο σε στυλ γράφιτι με μαύρη μπογιά και ένα ξύλινο λογότυπο του Facebook.

«Δουλεύουμε έτσι για πολύ καιρό, και είναι θεμελιώδης τρόπος για το πως κάνουμε αυτό που κάνουμε εδώ στο Facebook», είχε δηλώσει τότε.

Διαβάστε ακόμη