Βουτιά 19% στα κέρδη της Mercedes-Benz Group το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων της μειώθηκαν απότομα και η ζήτηση στην Κίνα εξασθένησε.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων του ομίλου μειώθηκαν στα 4,04 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολάρια), ανακοίνωσε την Παρασκευή η Mercedes. Η εταιρεία μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο 11% από 12%.

Η Mercedes εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο αυτοκινητοβιομηχανιών που αγωνίζονται με την ασθενέστερη ζήτηση στην Κίνα και την πτώση των αγορών αυτοκινήτων με μπαταρίες στην Ευρώπη, αφού οι κυβερνήσεις άρχισαν να μειώνουν ή να τερματίζουν τα οικονομικά κίνητρα. Μόνο η BMW AG, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Mercedes στα premium αυτοκίνητα, έχει αντισταθεί, αφού παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα με μπαταρίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes μειώθηκαν κατά 3,7% σε περίπου 496.700 οχήματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνονται κατά ένα τέταρτο. Επικαλούμενη αλλαγές μοντέλων και υποτονική ζήτηση στην Κίνα, οι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων μειώθηκαν κατά 17%.

Η Mercedes έχει μειώσει τα σχέδια ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των φιλοδοξιών της για τις μπαταρίες, καθώς ετοιμάζεται να δαπανήσει περισσότερα για την επικερδή σειρά αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει να λανσάρει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αφού η πρώτη γενιά αυτοκινήτων με μπαταρία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Διαβάστε ακόμη: