Αποκάλυψη εκ των έσω για την επερχόμενη Mercedes – AMG SL Roadster, καθώς η γερμανική εταιρία δημοσιοποίησε πρώτα φωτογραφίες από την καμπίνα της.

Σχεδιαστική έμπνευση άντλησε από τη θρυλική 300 SL Roadster, ενώ ονομάζει το συνδυασμό αναλογικής γεωμετρίας και ψηφιακού κόσμου στο κόκπιτ «hyperanalogue».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η SL Roadster, η οποία ξεκίνησε το 1989, αποκτά εσωτερικό 2+2 θέσεων. Έτσι ενισχύεται η πρακτικότητα και η ευρυχωρία της, ωστόσο τα πίσω καθίσματα προορίζονται κυρίως για παιδιά, αφού μπορούν να φιλοξενήσουν επιβάτες με ύψος έως 1,50 μέτρα. Όταν δεν είναι κατειλημμένα τα πίσω καθίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικός χώρος ή να επιτρέψουν την τοποθέτηση ανεμοθραύστη.

Οι δερμάτινες nappa επενδύσεις των καθισμάτων περιλαμβάνουν μονόχρωμες ή δίχρωμες επιλογές. Παράλληλα προσφέρονται δερμάτινες nappa επενδύσεις μικροϊνών DINAMICA RACE με ραφές σε κίτρινο ή κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με τη Mercedes, στα ενδότερα της νέας AMG SL Roadster έχουν τοποθετηθεί υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ έχει δοθεί έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ο ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός (Ambient Light) της καμπίνας διαθέτει συνολικά 64 διαφορετικές αποχρώσεις.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 11,9 ιντσών στην υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, καθώς η κλίση της είναι ρυθμιζόμενη, ώστε να αποτρέπονται αντανακλάσεις του ήλιου, όταν είναι κατεβασμένη η οροφή της AMG SL Roadster. Η οθόνη αφής υποστηρίζει την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes – Benz User Experience), ενώ βρίσκεται ανάμεσα από τους δυο κεντρικούς αεραγωγούς, οι οποίοι έχουν σχήμα τουρμπίνας και είναι φωτιζόμενοι.

Ψηφιακός και με διαμορφώσιμο μενού προβολών είναι ο πίνακας οργάνων που διαθέτει LCD οθόνη 12,3 ιντσών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει το head-up display, που προβάλλει στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό, τις σημαντικότερες ενδείξεις του οχήματος.