Η ηλεκτρική εποχή της AMG ξεκινάει, καθώς η εταιρία προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τα μελλοντικά σχέδιά της, όμως αυτό που θέλουν στο Affalterbach είναι να μη χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των μοντέλων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα θα δούμε να κυκλοφορούν μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε εκείνα με κινητήρες βενζίνης που φέρουν τον αριθμό 43 και 53. Αυτή τη στιγμή στον αριθμό 43 συναντάμε τις C43, GLC43 και GLE43, στις διάφορες διαμορφώσεις τους, ενώ στον αριθμό 53 έχουμε τις E53, CLS53 και GLE53, επίσης με διάφορες διαμορφώσεις.

Ο κινητήρας 43 της AMG είναι V6 3 λίτρων και αποδίδει 390 ίππους. Ο κινητήρας 53 είναι εξακύλινδρος εν σειρά, έχει μικρή υποβοήθηση από ένα ήπια υβριδικό σύστημα και αποδίδει 435 ίππους. Αυτά τα δύο σύνολα θα είναι τα πρώτα που θα αποκτήσουν αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Με τα παραπάνω νούμερα ισχύος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκινητήρων, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται σε όλα τα μοντέλα να είναι κάτω από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται και πάλι στα 250 χλμ./ώρα.

Στις ηλεκτρικές εκδοχές θα χρησιμοποιούνται δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το ένα θα κινεί τον μπροστά άξονα και το άλλο τον πίσω, ώστε να υπάρχει τετρακίνηση. Οι μπαταρίες θα λειτουργούν στα 400 Volts και για την ανάρτηση θα υπάρχει ένα ειδικά ανεπτυγμένο σύστημα, το AMG Ride Control+, το οποίο θα χρησιμοποιεί αερανάρτηση. Ακόμα, θα συναντάμε ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία AMG i-Booster, το οποίο κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου θα συνδυάζει την ανάκτηση ενέργειας με τα υδραυλικά φρένα.

Μπορεί τα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν την ίδια ισχύ με εκείνα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, όμως αυτό που δε θα είναι ίδιο είναι ο ήχος. Προκειμένου να καλύψουν αυτό το κενό οι Γερμανοί μηχανικοί, θα τοποθετούν ηχεία τα οποία θα αναπαράγουν ήχους ειδικά δημιουργημένους.

Προκειμένου να ξεχωρίζουν, κάθε ηλεκτρική εκδοχή των AMG μοντέλων θα έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, διακριτική αεροτομή, διαχύτη, διαφορετικές ζάντες, καθώς και νέα μάσκα. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν αισθητικές επεμβάσεις στα καθίσματα, στο MBUX infotainment, ενώ θα προσφέρονται και ειδικές λειτουργίες.

Τα πρώτα ηλεκτρικά με το λογότυπο AMG θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2021.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.