Σίγουρα η Mercedes AMG GT R είναι πολύ δυνατή για να πεθάνει, ωστόσο όπως έγινε γνωστό θα εξαφανιστεί από την γκάμα της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Το βιβλίο των παραγγελιών της AMG GT R θα κλείσει οριστικά σε λίγες μέρες και το 2021 θα σταματήσει η διάθεσή της. Για ποιο λόγο όμως η Mercedes καταργεί τη θηριώδη AMG GT R στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού;

Διότι ο θρόνος στην γκάμα των Mercedes-AMG GT πρέπει να ανήκει μόνο σε έναν και η AMG GT R οφείλει να σηκωθεί για να παραδώσει τη θέση της στο νέο βασιλιά. Ποιος είναι αυτός; H εκρηκτική AMG GT Black Series, η οποία αποκαλύφτηκε πριν από μερικούς μήνες. Η Mercedes προφανώς θέλει να αποφύγει έναν εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα στην AMG GT R και στην AMG GT Black Series, κάτι που ίσως να είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Πάμε όμως να δούμε ποια νικάει στο μπραντεφέρ ανάμεσα τους. Η AMG GT R τροφοδοτείται από V8 4 λίτρων biturbo κινητήρα, έχει ισχύ 585 ίππων και ροπή 700 Nm. Επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δευτ. και φτάνει τα 318 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα.

Την ίδια «καρδιά» έχει και η AMG GT Black Series, ωστόσο αποδίδει 730 ίππους και 800 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της κόβουν την ανάσα, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται εντός μόλις 3,2 δευτ. και την τελική ταχύτατα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.