Η Mercedes παρουσιάζει τη νέα AMG E 53 Hybrid 4MATIC+, στο «σώμα» της οποίας συνυπάρχουν οι υψηλές επιδόσεις και η αποδοτικότητα.

Με ποιο τρόπο; Με το συνδυασμό του ονόματος AMG και της υβριδικής τεχνολογίας, στη νέα έκδοση της E-Class. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τη νέα AMG E 53 Hybrid 4MATIC+, η οποία προσφέρεται με το κλασσικό sedan, αλλά και με το πρακτικότερο station wagon (estate) αμάξωμα.

To plug-in υβριδικό της σύστημα περιλαμβάνει turbo εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων, απόδοσης 449 ίππων, ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων, αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT 9 σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ και μπαταρία χωρητικότητας 21,22 kWh.

Συνδυαστικά η νέα AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ παράγει 585 ίππους και 750 Nm ροπής, ωστόσο με το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus αποδίδει 612 ίππους όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Race Start (launch control). Σε αυτή την περίπτωση η sedan και η station wagon AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ μπορούν να επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,8 και 3,9 δευτ. αντίστοιχα.

Παράλληλα η τελική ταχύτητα για το sedan αμάξωμα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα και για το station wagon στα 275 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς το πακέτο AMG Dynamic Plus ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ μπορεί να κινηθεί για 90-101 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ με τον προαιρετικό ταχυφορτιστή DC 60 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από 10-80% σε περίπου 20 λεπτά. Σημειώνεται ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει όταν κινείται ηλεκτρικά είναι 140 χλμ./ώρα.

Οι μηχανικοί της AMG έχουν προικίσει τη νέα AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ πιο άκαμπτο πλαίσιο, σπορ ρυθμιζόμενη ανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης και ισχυρότερο σύστημα πέδησης. Επιπλέον, το πακέτο AMG Dynamic Plus προσθέτει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό κλειδώματος πίσω άξονα, φαρδύτερα μπροστινά φτερά, μεγαλύτερα φρένα μπροστά και τη λειτουργία Race Start που προαναφέραμε.

Οπτικά η νέα AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ ξεχωρίζει με το φωτιζόμενο περίγραμμα της μάσκας, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις ζάντες 19-21 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, τις διπλές εξατμίσεις, την ένδειξη Turbo Hybrid στα μπροστινά φτερά, το λογότυπο AMG στο καπό, τη διακριτική μαύρη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και  το όνομα E53 με κόκκινα γράμματα στο πίσω τμήμα.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα AMG επενδυμένα με τεχνητό δέρμα Artico και μικροΐνες, κόκκινες ραφές για αντίθεση και σπορ τιμόνι από δέρμα Nappa. Σύντομα θα ανοίξει στην Ευρώπη το βιβλίο παραγγελιών της νέας Mercedes AMG E 53 Hybrid 4MATIC+, ενώ αρχικά θα λανσαριστεί στην πλούσια έκδοση “Edition 1”.

Διαβάστε ακόμη: