«Τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δημοσιεύεται σήμερα, απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί κάτω από την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την Πρώτη Φορά Ρήξη, Όλα μπορούν να είναι αλλιώς»: Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, ανακοινώνοντας, το Σάββατο, τις λίστες για τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Στη σχετική παρουσίαση της παράταξης —μια σύμπραξη του ΜέΡΑ25 και ό,τι απέμεινε από τη Λαϊκή Ενότητα— πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ξεκίνησε από μία ιστορική αναδρομή: «Η ρήξη δεν έγινε το 2015, συζητήθηκε… Εμείς το εννοούσαμε, οι άλλοι που ψήφισαν μνημόνια, όχι». Όντως, η ανανεωμένη παράταξη του κ. Βαρουφάκη έχει πολλούς πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εγκατέλειψαν το καράβι όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την περιβόητη «κωλοτούμπα» μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Τρόπον τινά πρόκειται για εκπροσώπους αυτού αναλυτές περιγράφουν ως «ορθόδοξο ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης ως «τεράστια ήττα για την Αριστερά στον κόσμο όλο». Ζήτησε, επίσης, να ξαναγίνει η χώρα μας πρωταγωνίστρια του αριστερού κινήματος, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τους πολίτες τους ενδιαφέρει «ένα αξιοπρεπές μέλλον, που περνά μόνο μέσα από τη ρήξη».

Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων έγινε στα πλαίσια της συνεδρίασης της Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι:

H Ηρώ Διώτη υποψήφια στη Λάρισα

Η Λίτσα Αλεξάκη υποψήφια στην Κέρκυρα

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης

Η Μαριάννα Τσίχλη υποψήφια στην Α’ Αθήνας

Ο Δημήτρης Στρατούλης υποψήφιος στην Β3 της Αθήνας

Ο Γιάννης Αναστασόπουλος στην Ανατολική Αττική

και η Σοφία Σακοράφα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε περισσότερα