Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από συνομήλικους του στο Μενίδι.

Ο ανήλικος μαθητής βρέθηκε στην περιοχή για να συναντήσει ένα φίλο του, όμως μια ομάδα νεαρών τον στρίμωξε σε ένα στενό. Μάλιστα, ο φίλος του δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Όπως καταγγέλλει το θύμα, οι ανήλικοι του ζήτησαν να γονατίσει και να τους δώσει το μπουφάν του και όσα χρήματα είχαν πάνω του και στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα.

Τον κυνήγησαν, και τον ξυλοκοπήσαν για να λύσουν με αυτό τον τρόπο τις διάφορες τους, που είχαν ξεκινήσει από τα social media και για να του κλέψουν 5 ευρώ.

Τον περικύκλωσαν, τον έβρισαν, του ζήτησαν να γονατίσει και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον έδειρε αλύπητα. Την ίδια στιγμή, βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού.

Μενίδι: «Έπεσα στα γόνατα» περιγράφει ο 16χρονος

«Μου είπαν στην αρχή πέσε στα γόνατα, πες συγγνώμη, δεν έκανα τίποτα. Μετά έφεραν τον έναν μπροστά και φώναξαν και άλλους. Λέει ο ένας ”βγάλε το μπουφάν, αλλιώς θα αμολήσω τον άλλον”. Λέει ”έχεις 10 δευτερόλεπτα” και άρχισε να μετράει μέχρι το 10 και μετά ξεκίνησε τις μπουνιές» περιγράφει στο Mega και την εκπομπή Live News ο 16χρονος για όσα έζησε.

«Διαφωνίες από παλιά, πριν από έναν χρόνο κοντά ήξερα το ένα παιδί, είχαμε κάτι μικροδιαφωνίες στα social media. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί, πρώτη φορά τον είδα εδώ πέρα», λέει ο ανήλικος.

Ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι μετά τον ξυλοδαρμό, οι νεαροί συνεχίζουν να τον ενοχλούν καλώντας τον στο κινητό με απόκρυψη.

«Με ενοχλούν στα τηλεφώνα, με παίρνουν με απόκρυψη. Όπως βρήκαν τον αριθμό μου, μετά μπορούν να βρουν και εμένα και πού μένω, μετά να περάσουν από εκεί, να χτυπούν, να μας ενοχλούν χωρίς λόγο και να γίνουν και χειρότερα».

Ο 16χρονος, περιγράφοντας το περιστατικό, λέει: «Πήγα στο μέρος, βλέπω να μου σκάει παρέα 20 ατόμων, έτρεξα να φύγω, μπήκα σε ένα στενό και μετά, χωρίς να το καταλάβω, δεξιά και αριστερά μου την έπεσαν 7 άτομα, δεν μπόρεσα να ξεφύγω και ξεκίνησαν να με βαράνε».

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος των νταήδων ήταν να τον ξεφτιλίσουν στα social media. «Τράβαγαν βίντεο για να με ξεφτιλίσουν στα social media, να ακούγομαι να λέω συγγνώμη γονατιστός. Δεν το έκανα και μετά πήγαν να με ληστέψουν κιόλας».

Μενίδι: Τον έσωσε ένας περαστικός

Ένας περαστικός, τυχαία είδε τι γινόταν και τους σταμάτησε. Τους γονείς του νεαρού ειδοποίησε μία υπάλληλος καταστήματος, στο οποίο κατέφυγε ο 16χρονος για βοήθεια.

«Με εξοργίζει το γεγονός. Μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα, να τον μαχαιρώσουν, να τον σκοτώσουν. Τον χτύπησαν πολύ άσχημα στο κεφάλι. Την εντολή έδωσε σε ένα παιδί ένα άλλο παλικάρι. Του ζήτησαν το μπουφάν του, τα ρούχα του, τα παπούτσια του. Του έκλεψαν 5 ευρώ », λέει ο πατέρας του 16χρονου.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ μέχρι να δω πώς είναι το παιδί μου. Νόμιζα ότι δε θα ήταν ζωντανός, αυτό φοβήθηκα πάρα πολύ. Μόλις τον άκουσα, ησύχασα », τονίζει η μητέρα του.

«Μου λέει δεν ξαναπάω πουθενά μόνος μου, θα είμαι εδώ στο σπίτι κοντά», σημειώνει η μητέρα του.

Διαβάστε ακόμη: