Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε για τους κλεμμένους πίνακες, οι οποίοι επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, αναφερόμενη στο γεγονός ότι μετά από 9 χρόνια δύο σημαντικά έργα τέχνης επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη.

Επίσης, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι ειδικοί που συνεργάζονται με την ελληνική αστυνομία είδαν τους πίνακες και αποφάνθηκαν ότι είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, ανάφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, πιθανόν και σήμερα, από πλευράς αστυνομίας, οι άνθρωποι της Πινακοθήκης θα παραλάβουν τους πίνακες.

Βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο και ο Μοντριάν της Εθνικής Πινακοθήκης

Ένας 49χρονος Έλληνας που μοιράζει τη ζωή του σε Αθήνα και εξωτερικό, κρυβόταν πίσω από τη μεγάλη αρπαγή του Πικάσο και Μοντριάν, από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο άνδρας, έκρυβε τους πίνακες σε μια αποθήκη στην Κερατέα και μάλιστα, όταν διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί τον παρακολουθούν και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη του προσπάθησε να τους ξεφορτωθεί σε μια ρεματιά για να μην τους βρουν στην κατοχή του. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν κατάφερε ποτέ να τους βγάλει στο εξωτερικό για να τους σπρώξει στη μαύρη αγορά.

Η θετική είδηση ότι βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Οι πίνακες βρέθηκαν σε μια κρύπτη στην Κερατέα.
Η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο το οποίο ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ

Σημειώνεται ότι ο πίνακας είχε κλαπεί το 2013.

«Δυο πίνακες που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη (ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν) βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό τους από τον 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.