Η ζήτηση στεγαστικών δανείων μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών.

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμβατά υπόλοιπα δανείων (726.200 $ ή λιγότερο) μειώθηκε στο 6,83% από 7,07%, με μονάδες να αυξάνονται σε 0,60 από 0,59 (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας εκκίνησης) για δάνεια με μείωση 20%. πληρωμή, είπε η ομάδα την Τετάρτη.

Ακόμη και με την πρόσφατη πτώση, τα ποσοστά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα από ό,τι ήταν στην αρχή της πανδημίας του Covid.

«Με τα θετικά νέα για την πτώση του πληθωρισμού και τις προβλέψεις της FOMC [Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς] που διακηρύσσουν μια στροφή προς τις μειώσεις επιτοκίων, το σταθερό επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2023», δήλωσε ο Mike Fratantoni, αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της MBA. «Τουλάχιστον από την περασμένη εβδομάδα, η ανταπόκριση των δανειοληπτών σε αυτή την κίνηση επιτοκίων ήταν μάλλον χλιαρή», είπε ο Fratantoni.

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου μειώθηκαν κατά 2% για την εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή, μετά από άλμα 19% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το MBA. Ωστόσο, η ζήτηση αναχρηματοδότησης ήταν 18% υψηλότερη από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Οι αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 1% για την εβδομάδα και ήταν 18% χαμηλότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παρά την πτώση της ζήτησης, η Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών προέβλεψε καλά νέα για την αγορά, παρά το γεγονός ότι περίμενε μια «ήπια ύφεση» το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη: