Ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στη Wall Street, λόγω της ανανεωμένης ζήτησης για ταξίδια καθώς η πανδημία Covid-19 μειώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κερδών, ακόμη και όταν τα έσοδα ήταν περίπου σύμφωνα με τις αισιόδοξες προσδοκίες της Wall Street.

Για ολόκληρο το έτος, η Hertz ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 3,74 $ με έσοδα 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το κέρδος ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3,67 δολαρίων με έσοδα 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά μέσο όρο.

Στο τέλος του 2022, η Hertz είχε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής διαθέσιμης ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων 943 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.

Σύμφωνα με στελέχη τις εταιρείας οι τεχνολογικές βελτιώσεις βοήθησαν στη μείωση του κόστους, όπως και οι συνεχείς προσπάθειες για πρόσληψη νέων υπαλλήλων για την αντικατάσταση των εργολάβων της Hertz καθώς η ζήτηση που αυξήθηκε πέρυσι.

Οι δραστηριότητας από εταιρικούς ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 31% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, και η ζήτηση από τους διεθνείς ταξιδιώτες – αυτό που η Hertz αποκαλεί «εσωτερικά ταξίδια»αυξήθηκε 88% σε ετήσια βάση.

Αυτές οι τάσεις συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών στο CNBC, με τα εταιρικά ταξίδια να αυξάνονται κατά 28% από τον ίδιο μήνα το 2022 και τα εισερχόμενα ταξίδια να αυξάνονται κατά 56%.

Ένας άλλος ολοένα και πιο σημαντικός επιχειρηματικός τομέας – οι συνεχιζόμενες ενοικιάσεις σε οδηγούς που μοιράζονται το αυτοκίνητο – είδε τη ζήτηση να διπλασιάζεται σχεδόν σε σχέση με τα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.

Η Hertz δεν παρείχε λεπτομερείς εκτιμήσεις για το 2023. Οι μετοχές της Hertz σημείωσαν άνοδο περίπου 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: