Μικτά ήταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αφού σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600βρέθηκε ενισχυμένος κατά 0,26% στις 12:15 μ.μ. ώρα Λονδίνου, ενώ διαπραγματευόταν μεταξύ απωλειών και κερδών. Οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν άνοδο 0,97%, ενώ τα είδη οικιακής χρήσης και το λιανικό εμπόριο υποχώρησαν 1,6%.

Η Louis Vuitton LVMH, η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελείας στον κόσμο, ανακοίνωσε επιβράδυνση της ανάπτυξής της που ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Οι μετοχές υποχώρησαν 6% καθώς τα αποτελέσματα τράβηξαν τον ευρύτερο κλάδο πολυτελείας χαμηλότερα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7647.41 μονάδες θετικός κατά 0,25%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,20% στις 15454.71 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,29% στις 7142.4 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28492.69 μονάδες αυξημένος κατά 0,62%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9363.8 μονάδες θετικός κατά 0,13%.

Η καλύτερη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών δεικτών εδώ και 11 μήνες

Ο Stoxx κέρδισε σχεδόν 2% την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, την ισχυρότερη σύνοδό του από τις 10 Νοεμβρίου 2022.

Οι ανοδικές τάσεις στις παγκόσμιες συναλλαγές ενισχύθηκαν από δύο αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι πρότειναν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να μειώσει την ανάγκη αύξησης του επιτοκίου των Federal Funds, μειώνοντας τις προσδοκίες για τα επιτόκια.

Ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την αρχική δημόσια προσφορά να κυμαίνεται στα 46 δολάρια ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ ήταν σε σίγαση νωρίς την Τετάρτη, καθώς οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε γενικές γραμμές υψηλότερες.

Διαβάστε ακόμη: