Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, καθώς κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα, ενώ οι ιαπωνικές αγορές υποχώρησαν, με τα ισχυρά στοιχεία για τους μισθούς να ενισχύουν την ανησυχία για αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Ήπια άνοδο σημείωσε η Wall Street, καθώς μια σειρά αδύναμων οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ τροφοδότησε τα στοιχήματα για ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις αμερικανικές μετοχές αυξήθηκαν ελαφρώς στις ασιατικές συναλλαγές, αν και το ενδιαφέρον παρέμεινε εστιασμένο στα επερχόμενα στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες αυτή την εβδομάδα.

Πτώση στο Τόκιο

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,8% , ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX έχασε 1,2% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι μέσες χρηματικές αποδοχές στη χώρα αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο.

Το συνολικό μισθολογικό εισόδημα των εργαζομένων αυξήθηκε επίσης, καθώς άρχισαν να εφαρμόζονται οι αυξήσεις μισθών που εξασφάλισαν τα ιαπωνικά συνδικάτα.

Οι ισχυρότεροι μισθοί συνδέονται με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας για υψηλότερο πληθωρισμό τους επόμενους μήνες, γεγονός που αναμένεται να δώσει στην κεντρική τράπεζα μεγαλύτερη ώθηση για περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της.

Για τον σκοπό αυτό, η BOJ αναμένεται επίσης να αρχίσει να μειώνει τις τονωτικές αγορές ομολόγων την επόμενη εβδομάδα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,4%.

Εκλογικό σοκ στην Ινδία

Οι ινδικές μετοχές αναμένεται να υποστούν περαιτέρω απώλειες μετά το εκλογικό σοκ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας καταδεικνύουν απώλειες, αφού ο Nifty και ο δείκτης BSE Sensex 30 σημείωσαν πτώση σχεδόν 6% την Τρίτη.

Οι απώλειες των ινδικών μετοχών προήλθαν κυρίως από την πρώιμη καταμέτρηση των ψήφων που έδειξε ότι το κατεστημένο κόμμα BJP του Μαρέντρα Μόντι εξασφάλισε σημαντικά μικρότερο αριθμό εδρών στην Κάτω Βουλή της Ινδίας, με το αντίπαλο Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο να κερδίζει έδαφος.

Τα αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς, ήρθαν σε αντίθεση με τις προσδοκίες της αγοράς για σαρωτική νίκη του BJP.

Άλλες ασιατικές μετοχές παρουσίασαν μικτή εικόνα. Οι δείκτες KOSPI και Hang Seng, οι οποίοι εξαρτώνται από την τεχνολογία, σημείωσαν άνοδο περίπου 1%.

Οι κινεζικές μετοχές υποαπέδωσαν, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite να υποχωρούν 0,2%.

Διαβάστε ακόμη