Εκβιασμοί, απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, αρπαγές ανηλίκων, απόπειρες βιασμού, ληστείες, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, τοκογλυφία είναι μερικά μόνο από τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει μια συμμορία που δρούσε στην περιοχή του Βλυχού στα Μέγαρα.

 

Όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στον καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων μετά από τους οποίους ειδοποιήθηκε η αστυνομία αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Άνδρες της ΟΠΚΕ, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, έφτασαν στην περιοχή κάνοντας έρευνες στα σπίτια. Αυτές κατέληξαν σε τρεις συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 10 ατόμων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους, εγκληματική οργάνωση, με κύριο σκοπό τον εκβιασμό ατόμων.

Σε περίπτωση που τα θύματα δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους, τους απειλούσαν ότι διατρέχει κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, η οικογένεια και η περιουσία τους. Μάλιστα, για την υποστήριξη των απειλών τους και, όποτε αυτό θεωρούνταν αναγκαίο, τα μέλη της οργάνωσης σχηματίζοντας ομάδα από ικανό αριθμό ατόμων, φέροντες όπλα «επισκέπτονταν» το θύμα. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία ή να εκφοβίσουν με τη χρήση όπλων θύματα που αρνούνταν να συμμορφωθούν ή προσπαθούσαν να αντισταθούν.

Εάν κάποιο από τα θύματα απευθύνονταν στις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν, ανάλογα με την περίπτωση, όπλα, απειλές, βία, ψευδείς καταγγελίες, ώστε να τον αναγκάσουν να υπαναχωρήσει.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων (απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, τοκογλυφία, εκβιασμός και άλλα).

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Εξι κινητά τηλέφωνα

Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας MAVERICK -12GA-​

Τέσσερις (4) κάλυκες των 9mm.