Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιμετρική Οδό Πατρών και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο μετά τις 15.00 η φωτιά έχει περιοστεί, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εκκενώθηκαν το γηροκομείο, το «Καραμανδάνειο» και το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η φωτιά είναι μια ανάσα από το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η εκκένωση του γηροκομείου, ενώ εκκενώθηκε και το παιδιατρικό νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» με τα παιδιά να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, καθώς πέφτουν φλεγόμενα κουκουνάρια.

Παράλληλα οι φλόγες κινήθηκα και προς το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ και το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο. Παράλληλα μετα από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Λίγο μετά τις 15.00 ήχησε ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη & Παγώνα Πατρών απομακρυνθείτε προς Πάτρα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του «112».

Διαβάστε ακόμη