Πολύ κοντά στην πώληση ενός χαρτοφυλακίου από πολυτελή ακίνητα στην Αυστρία στο γερμανικό όμιλο Schoeller Group βρίσκεται ο κολοσσός στο χώρο των εμπορικών ακινήτων Signa.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το deal από τη θυγατρική Signa Prime Selection AG θα δώσει λύσεις στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας δανειοδότησης που είχε με την Schoeller.

Παράλληλα θα είναι η πρώτη μεγάλη συμφωνία την οποία επιτυγχάνει η Signa, αφότου η αυτοκρατορία του Ρένε Μπένκο κήρυξε πτώχευση στα τέλη της περσινής χρονιάς. Μάλιστα, προ ημερών και ο ίδιος ο μεγιστάνας του ευρωπαϊκού real estate αναγκάστηκε σε προσωπικό επίπεδο να κηρύξει πτώχευση υπό το βάρος των χρεών του.

Το δρομολογούμενο deal με τη γερμανική επενδυτική φαίνεται να περιλαμβάνει σειρά ακινήτων από τα οποία ξεχωρίζει το συγκρότημα πολυτελών καταστημάτων Goldenes Quartier, καθώς και το ξενοδοχείο Park Hyatt της Βιέννης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Signa Prime είχε δεχτεί περίπου 37 προσφορές για περιουσιακά της στοιχεία, όμως η πώληση στην Schoeller Group θα βοηθήσει να επιλυθεί και το θέμα που είχε προκύψει με τη δανειοδότηση από τη γερμανική επενδυτική.

Ομάδα διαπραγματευτών από τις δύο εταιρείες βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών αναφορικά με την τύχη της συμφωνίας δανειοδότησης ύψους 200 εκατ. δολαρίων που είχαν υπογράψει πέρυσι. Και όσο το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα ο ειδικός διαχειριστής που έχει οριστεί για να «τρέξει» τη διαδικασία εκκαθάρισης της Signa δυσκολεύεται να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων για την άντληση νέων κεφαλαίων.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες, υποστηρίζει πως το βασικό σχέδιο του deal θα παρουσιαστεί στους πιστωτές της Signa Prime μέσα στην ημέρα.

Θα αποτελέσει δε, σημαντικό βήμα για τη δρομολόγηση ενός βιώσιμου σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα από τους πιστωτές, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της διοίκησης της Signa και τη διαχείριση των ακινήτων της από έναν trustee.

Διαβάστε ακόμη: