Σε χαμηλούς τόνους και με ακύρωση των πιο πολλών εκδηλώσεων άνοιξε τις πύλες της η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι φονικές πλημμύρες έχουν όπως ήταν φυσικό, έχουν ανατρέψει το πρόγραμμα όχι μόνο του Πρωθυπουργού και πολλών κρατικών φορέων, αλλά και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει πολλές επιχειρήσεις.

Άνοιξε τις πύλες της η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στον απόηχο των φονικών πλημμυρών που έχουν προκαλέσει ασύλληπτες καταστροφές στη Θεσσαλία. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η ΔΕΘ-HELEXPO, κοινωνός της αγωνίας που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, συμμερίζεται τη δυσκολία των στιγμών και τον πόνο των ανθρώπων που έχουν πληγεί.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική αυτή περίσταση, αλλά και το δεδομένο ότι η 87η ΔΕΘ αποτελεί ένα κορυφαίο εκθεσιακό, επιχειρηματικό και εμπορικό γεγονός, με εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με μια προηγηθείσα προετοιμασία μηνών, προσαρμόζει τη λειτουργία της Έκθεσης στα νέα δεδομένα, τα οποία επηρεάζουν το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Η 87η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 και θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις. Το ωράριο της Έκθεσης είναι 10:00 με 22:00 τα Σαββατοκύριακα και 16:00 με 22:00 τις καθημερινές.

1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία με 60 επιχειρήσεις

Με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία, 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω 49 Επιμελητηρίων και εννέα θεματικά αφιερώματα η 87η ΔΕΘ θα αποτελέσει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου το επίκεντρο της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής σκηνής.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Akademia, Ελλάδα των Περιφερειών, Κυκλική Οικονομία, Γαστρονομία-Διατροφή, Ψηφιακή Ελλάδα Start ups, Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί, Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές και Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κάθε κλάδο ξεχωριστά, αλλά και τις πιο σύγχρονες προτάσεις της αγοράς.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Η βουλγαρική συμμετοχή μετρά 60 επιχειρήσεις από κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της καινοτομίας-τεχνολογίας, των τροφίμων, των μεταφορών-logistics, των καλλυντικών, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της συσκευασίας και των υπηρεσιών και αναπτύσσεται στο περίπτερο 13, καλύπτοντας 2.600 τμ.

Το ενδιαφέρον των βουλγαρικών επιχειρήσεων για τη ΔΕΘ ήταν εξαρχής μεγάλο και στο πλαίσιο αυτό θα έχουν b2b συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 1.000 υπό την οργανωτική ευθύνη του εκθεσιακού φορέα και του ΣΒΕ. Παράλληλα, η θεσμική εκπροσώπηση της βουλγαρικής συμμετοχής θα είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, καθώς στην 87η ΔΕΘ θα βρεθούν ο Βούλγαρος Πρόεδρος, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Τη βουλγαρική παρουσία θα πλαισιώσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με αιχμή τον πολιτισμό, αλλά και τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Ημερίδα Ελλάδας-Βουλγαρίας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», που θα αγγίξει μια σειρά πεδίων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες και θα ανοίξει τον διάλογο για σημαντικά ζητήματα, όπως τα λιμάνια και οι υποδομές, η τεχνολογική καινοτομία και η ψηφιακή συνδεσιμότητα, η ενέργεια και ο κυκλικός τουρισμός.

Οι επισκέπτες δε του περιπτέρου της Βουλγαρίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, ενώ παράλληλα, προγραμματίζονται παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής στην φαρμακευτική, τη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις της Βουλγαρίας και στο πεδίο του πολιτισμού με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Δυναμική είναι η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με 49 Επιμελητήρια και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα. Με ξεχωριστές συμμετοχές λαμβάνουν μέρος 4 Επιμελητήρια, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μάλιστα διοργανώνει για πρώτη φορά μια ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, στο περίπτερο 16, το Thessfashion, στο οποίο θα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας. Οι επιχειρήσεις που παίρνουν μέρος στο πρωτότυπο εγχείρημα του ΒΕΘ είναι περί τις 40, ενώ τα τμ που θα καταλάβουν αγγίζουν τα 1.600.

Διαβάστε ακόμη: