Τίποτα και καμία ομάδα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, του 46ου στην ιστορία τους. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα με 3-1 από τη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης για τη 20ή αγωνιστική της Super League 1 και έφτασαν σε τέταρτη σερί νίκη. Έτσι η διαφορά παραμένει στο +14 από την ΑΕΚ που είναι δεύτερη, ενώ έχουν στο +15 Άρη και ΠΑΟΚ.

Το ματς

Δύο πρόσωπα είχε το πρώτο μέρος. Κυρίως σε ό,τι αφορά την εικόνα των Πειραιωτών, αφού ο Απόλλων Σμύρνης είχε σταθερό πλάνο. Παίζοντας με τις γραμμές του κοντά και με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα μέσω των κόντρα επιθέσεων. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι, θέλοντας να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού είχε τελική στα 15’’, με τον Μπρούμα να μην κάνει καλή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φορτούνη που αλλοίωσε ο Βιτλής, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Πορτογάλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο της κατάστασης, το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά οι Πειραιώτες δεν συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με την πρώτη, πραγματικά, καλή τους στιγμή να σημειώνεται στο 19’. Όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Χασάν βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Αιγύπτιος έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στο 31’, όταν ο Ντομίνγκες με κακό υπολογισμό της φάσης, έκανε ουσιαστικά δώρο την μπάλα στον Χασάν που σκόραρε από κοντά. Πλέον, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι την ανάπαυλα και τις ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Πιο φτωχό σε θέαμα ήταν το δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε λίγες, αλλά καλές στιγμές και απειλήθηκε ελάχιστα, αφού ο Απόλλων Σμύρνης είχε μια κεφαλιά με τον Ιωαννίδη πάνω στον Σα στο 65’. Δίχως να φορτσάρει και καταφέρνοντας να κρατήσει δυνάμεις, η ομάδα του Μαρτίνς κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος. Με τον Πορτογάλο να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο δραστήριοι στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός έκανε του… κεφαλιού του μέσα στην περιοχή, με τον Μπα να τροφοδοτεί τον Εμβιλά που σκόραρε από κοντά στο 72’.

Ο Χασάν έχασε δύο ευκαιρίες για γκολ και ο Απόλλων που δεν είχε απειλήσει μπήκε ξανά στο κόλπο θεωρητικά. Ουσιαστικά όμως όχι. Ο Ντάουντα σκόραρε στο 90’ από κοντά μετά την γκέλα του Σεμέδο, που πήγε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα προς τα πίσω. Ο Αιγύπτιος στα χασομέρια έδιωξε το όποιο άγχος είχε ο Ολυμπιακός εκτελώντας από κοντά μετά από κεφαλιά πάσα του Σεμέδο.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Βιτλής (84’ Βάρκας) – Μπαξεβανίδης (77’ Κιτοκό), Σλίβκα, Κολ (84’ Καραγκούνης) – Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης, Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (81′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58′ Εμβιλά), Φορτούνης (63′ Πέπε), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Βρουσάι (63′ Βαλμπουενά), Χασάν.