Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξαν ξανά μετά από αργία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,8% στις νωρίς το απόγευμα συναλλαγές, με τους κλάδους να βρίσκονται κυρίως σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν απώλειες με πτώση 1,4%, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης σημείωσαν άνοδο 0,7%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7736.54 μονάδες αρνητικός κατά 0,54%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,44%, στις 15883.27. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 1,06%, στις 7361.93. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27242.83 μονάδες μειωμένος κατά 0,67%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 27242.83 μονάδες αρνητικός κατά 0,78%.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένεται να δημοσιευθούν αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο δημοσιεύεται την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 μεταβλήθηκαν ελάχιστα σήμερα Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στις εκθέσεις για τον πληθωρισμό, ενώ οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού έχασαν τη δυναμική τους καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα εμπορικά δεδομένα της Κίνας.

Βουτιά για τον σουηδικό όμιλο ακινήτων SBB

Οι μετοχές του σουηδικού ομίλου real estate SBB συνέχισαν να πέφτουν αφού η εταιρεία αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει τις πληρωμές μερισμάτων και θα καταργήσει μια προγραμματισμένη έκδοση μετοχών μετά τη μείωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της S&P Global για την εταιρεία.

Η S&P προειδοποίησε επίσης ότι θα μπορούσαν να συμβούν περαιτέρω υποβαθμίσεις το επόμενο έτος εάν η SBB δεν μπορέσει να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση.

Οι μετοχές της SBB υποχώρησαν 13% περίπου στις 11 π.μ. ώρα Λονδίνου, έχοντας ήδη υποχωρήσει 20% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα