Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί εξ αρχής κατά της επέκτασης του μέτρου της επιστολικής ψήφου, καθώς κρίνει ότι η αποστολή της ψήφου των βουλευτών εκ των προτέρων στις Γραμματείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, λειτουργεί ως “φόβητρο” και αξιοποιείται από την κυβερνηση για την αποφυγή εσωκομματικών διαρροών σε κρίσιμα νομοσχέδια. Κατόπιν τούτου, ζητήθηκε να μπει τέλος στη διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών δια της μεθόδου της επιστολικής ψήφου και να αντικατασταθεί η διαδικασία με ονομαστική ψηφοφορία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex (σ.σ. με εικόνα και ήχο κάθε βουλευτή).

Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να δρομολογηθεί άμεσα η διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που έχει ζητήσει ο ίδιος από τις 23 Δεκεμβρίου, με αντικείμενο τη “συρρίκνωση της δημοκρατίας” με πρόσχημα της πανδημία, χαρακτηρίζοντας κατά πληροφορίες “αδιανόητο” το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες από αμφότερες τις πλευρές έγινε σε καλό κλίμα.