Δόθηκε λύση τελικά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι της Δήλου το οποίο είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. 

Το γεγονός είχε γίνει αντιληπτό από τον πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen, ο οποίος ανέδειξε το θέμα στο Twitter προκαλώντας πολλά σχόλια.

Αρχικά ο κ. Andrersen μετέφερε τον αποτροπιασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας σε δεύτερο χρόνο πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως τα απορρίμματα, τα μηχανήματα και τα λοιπά αλλότρια στοιχεία στο άσπιλο περιβάλλον της Δήλου θα απομακρυνθούν τάχιστα. Όπερ και εγένετο.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενημέρωσε δημοσίως στο Twitter τον Νορβηγό πρέσβη πως θα χαρεί να μάθει ότι το λιμάνι της ιερής νήσου καθαρίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί και ο Δήμος  βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναδιαμόρφωσης του χώρου. «Συγχαρητήρια στον Δήμο και το υπουργείο Πολιτισμού για τον συντονισμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Από πλευράς του ο κ. Andersen απαντώντας στο σχετικό  έγραψε πως όντως πρόκειται για φανταστικά νέα. «Το λιμάνι είναι καθαρισμένο και η Δήλος έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες με νέο πρόσωπο. Ευχαριστίες στον Δήμο και το υπουργείο Πολιτιμού για την άμεση και αποφασιστική δράση» έγραψε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός πρέσβης.