search

ΚΟΣΜΟΣ

Με μοχλό την τεχνολογία φωτιζόμενων drones δύο Ολλανδοί καλλιτέχνες ζωντανεύουν ιστορικά μνημεία

Χρησιμοποιώντας εναέρια «γλυπτά», εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις, η πολυτομεακή ομάδα των Ολλανδών καλλιτεχνών DRIFT εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν.

drift2

Χρησιμοποιώντας εναέρια «γλυπτά», εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις παρουσιάσεων, η πολυτομεακή ομάδα των Ολλανδών καλλιτεχνών DRIFT εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν.

Οι DRIFT έκαναν την πρώτη τους εγκατάσταση παραστατικής τέχνης το 2017, μια παράσταση drone με τίτλο «Franchise Freedom».

Αυτή η εγκατάσταση έκανε πρεμιέρα στο Art Basel Miami 2017, ακολουθούμενη από παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Εκτός από αυτή την εγκατάσταση παραστατικής τέχνης, το ολλανδικό στούντιο παρήγαγε πολλά άλλα, γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Drone Stories και Nova Sky Stories, η DRIFT χρησιμοποίησε την τεχνολογία drone της από το 2020 για να οραματιστεί σε νέα βάση το μέλλον της αρχιτεκτονικής. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι αρχιτέκτονες να πραγματοποιήσουν τα μελλοντικά τους έργα με έναν μαγευτικό αλλά βιώσιμο τρόπο, οπτικοποιώντας πώς θα έμοιαζε αυτό το μέγεθος στην πραγματική διάσταση.

«Πώς θα έδειχνε η Σαγκράδα Φαμίλια αν ολοκληρωνόταν;» αναρωτιούνται οι καλλιτέχνες του ολλανδικού στούντιο. «Φανταστείτε ένα πλήρες κυκλικό Κολοσσαίο» λένε.

drift

Το καλλιτεχνικό δίδυμο του στούντιο παρουσιάζει τις προσπάθειές του να βελτιώσει το λογισμικό drone που έχει εξελίξει για να δημιουργήσει πραγματικές, σε κανονικό μέγεθος απεικονίσεις φημισμένων αρχιτεκτονικών τοπόσημων στην περίπτωση αποκατάστασης ή ολοκλήρωσής τους.

Studio DRIFT

Οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Lonneke Gordijn (1980) και Ralph Nauta (1978) ίδρυσαν το DRIFT το 2007.

twodrift

Με μια διεπιστημονική ομάδα 64 ατόμων, εργάζονται σε βιωματικά γλυπτά, εγκαταστάσεις και παραστάσεις. Το DRIFT παρουσιάζει τα φαινόμενα και τις κρυφές ιδιότητες της φύσης με τη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να μάθουμε από τους υποκείμενους μηχανισμούς της Γης και να αποκαταστήσουμε τη σύνδεσή μας με αυτήν.

Με βάθος και απλότητα, τα έργα τέχνης του DRIFT φωτίζουν παραλληλισμούς μεταξύ ανθρωπογενών και φυσικών δομών μέσω αποδομητικών, διαδραστικών και καινοτόμων διαδικασιών. Οι καλλιτέχνες θέτουν θεμελιώδη ερωτήματα για το τι είναι ζωή και εξερευνούν ένα θετικό σενάριο για το μέλλον.

Όλα τα μεμονωμένα έργα τέχνης έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν χώρους. Οι περιορισμένες παράμετροι ενός μουσείου ή μιας γκαλερί δεν αποδίδουν πάντα τη δίκαιη οπτική σε ένα σύνολο έργων, αλλά συχνά ανταποκρίνονται στις δυνατότητές του στη δημόσια σφαίρα ή μέσω της αρχιτεκτονικής.

Το DRIFT φέρνει ανθρώπους, χώρο και φύση στην ίδια συχνότητα, ενώνοντας το κοινό με εμπειρίες που εμπνέουν μια επανασύνδεση με τον πλανήτη μας.

Διαβάστε ακόμη: