Ύστερα από μία εβδομάδα εφαρμογής του click inside στους κλάδους του λιανεμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λειτουργούν από σήμερα μόνο με click away, με προαιρετικό ωράριο από τις 7 το πρωί έως 8 το βράδυ. Παράλληλα, ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων ζητούν να λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία.

Μόνο με click away Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από το πρωί πάντως, σήμερα Δευτέρα, η κίνηση στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η Ερμού, είναι υποτονική με λίγους καταναλωτές να πηγαίνουν να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει ενώ τα περισσότερα καταστήματα επέλεξαν να ανοίξουν μετά τις 10.

Για πισωγύρισμα στο εμπόριο, που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο «στα όρια της νευρικής κρίσης», έκανε λόγο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σημειώνοντας ότι «δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς». «Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑ.

Σχετικά με τα σούπερ μάρκετ, επανέρχεται η απαγόρευση συγκεκριμένων προϊόντων (βιομηχανικών ειδών) με τις ηλεκτρονικές αγορές ωστόσο να επιτρέπονται, ενώ συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική οι αγορές των προϊόντων αυτών θα μπορούν να γίνονται και με click away. Το ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τι θα γίνει με τα ανθοπωλεία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Εν τω μεταξύ, ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων ζητούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους.

Ανθοπωλεία Αγίου Βαλεντίνου

Το ζήτημα συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία το Σάββατο, ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα έχει μέσα στην ημέρα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου.

«Έχω μιλήσει μαζί τους, το αίτημά τους για την Κυριακή είναι λογικό αίτημα, είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου για τα ανθοπωλεία, οι άνθρωποι έχουν κάνει ψώνια, έχουν αγοράσει λουλούδια, δεν μπορούν να καταστραφούν» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε παράλληλα, ότι από σήμερα, Δευτέρα, χωρίς τα επιδημιολογικά δεδομένα όλης της εβδομάδας δεν μπορεί να ανακοινώσει τι θα γίνει, ωστόσο «η πρόθεση η δική μου και του υπουργείου είναι να βρούμε έναν τρόπο την Κυριακή να λειτουργήσουν».

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης παραδίδουν τα κλειδιά τους στο Μαξίμου:

https://radar.gr/article/70989/oi-epaggelmaties-tis-estiasis-paradidoyn-ta-kleidia-sto-maksimoy