To μοντέλο Ν7 είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που παρουσίασε η Denza. Πίσω από την εταιρία Denza είναι η κινέζικη BYD και η Daimler στην οποία ανήκει η Mercedes. Aρχικά το ποσοστό της κοινοπραξίας ήταν 50:50 μεταξύ BYD και Daimler το 2010 που δημιουργήθηκε. Ωστόσο, ο Όμιλος Mercedes – Benz στη συνέχεια μείωσε το μερίδιό του στην εταιρία και επί του παρόντος κατέχει μόνο το 10% των μετοχών.

Από την άλλη πλευρά, η BYD κατέχει πλέον το 90% του μεριδίου και αναπτύσσει ανεξάρτητα τη σειρά μοντέλων της. Η συναρμολόγηση των μοντέλων Denza πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της BYD στο Shenzhen της Κίνας.

Το ηλεκτρικό Denza N7 όπου, σύμφωνα με την BYD λανσάρεται ως premium, θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και η Denza σκοπεύει να πουλήσει 5.000 μονάδες τον μήνα για φέτος και 10.000 μονάδες τον μήνα για τον επόμενο χρόνο –στην αγορά της Κίνας– με τιμές αρκετά «τσουχτερές» καθώς ανακοινώθηκαν ότι θα ξεκινούν από τα 60.000 δολάρια.

Το N7 θα έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και θα υποστηρίζει φόρτιση 200 kW. Το N7 ως επίσημα τοποθετημένο από την εταιρία ως «shooting brake SUV» θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξοπλιστεί με το νέο σύστημα cloud αυτοκινήτου Yun-nian της BYD. Ωστόσο, και παρατηρώντας τις φωτογραφίες η εμφάνισή του παραπέμπει σε ένα κλασικό fastback SUV, κλέβοντας ιδέες από το 408 της Peugeot.

Η Denza αναφέρει ότι το μοντέλο N7 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Cell-to-Body (CTB) της BYD, σύμφωνα με την οποία η μπαταρία του οχήματος είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιό του. Αυτή η ενσωμάτωση ενισχύει τη στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, ενώ το N7 θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα αερανάρτησης.

Σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος οι αριθμοί αναφέρουν 4.860/1.935/1.602 χλστ. με μεταξόνιο 2,940 χλστ. που φανερώνει τις ανέσεις που θα έχει στο εσωτερικό… Η βασική έκδοση του N7 διαθέτει έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 230 kW (313 ίππους). Η κορυφαία έκδοση διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 389 kW (530 ίππους). Το Denza N7 χρησιμοποιεί μπαταρίες LFP που παράγει η Fin Dreams Industry, θυγατρική της BYD.

Το Denza N7 μπορεί να υπερηφανεύεται για το κομψό εσωτερικό με τρεις οθόνες LCD Η μπεζ χρωματική επιλογή κυριαρχεί στην καμπίνα, που εξοπλισμένη με ηχοσύστημα Devialet.

H αγορά της Ευρώπης είναι στο πλάνο της Denza, πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές είναι το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα