Εκτοξεύονται οι αποδόσεις σε αμερικανικό 10ετές -30ετές λίγο πριν την ανακοίνωση της Fed – Η αγορά δείχνει να προεξοφλεί κάποια αύξηση επιτοκίων μέχρι το 2023;

Επικίνδυνα σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, λίγο πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις της Fed που θα καθορίσουν τη γενικότερη τάση των αγορών.

Η Fed θα δημοσιοποιήσει νέες προβλέψεις για τις εξελίξεις των οικονομικών μεγεθών και τα επιτόκια, οπού θα φανεί αν αναμένουμε αύξηση των επιτοκίων έως το 2023 ή και πριν από αυτό.

Μέχρι τώρα επικρατεί η πεποίθηση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δε σκοπεύει να συσφίξει τη νομισματική πολιτική της, ωστόσο τα ομόλογα σήμερα δέιχνουν να αρχίζουν να προεξοφλούν κάποια αύξηση (επιτέλους);

Στο 1,67% το US10Y

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχει εκτοξευτεί σε υψηλό 13 μηνών, σχεδόν στο 1,69% μέσα στη μέρα και κατέκτησε το ιστορικό υψηλό από τις αρχές Φεβρουαρίου 2020, την περίοδο που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση που έπληξε τις αγορές.

Μαζικές ρευστοποιήσεις στα ομόλογα πριν τη Fed

Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε περίπου κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,415%. Το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που κατέγραψε το 30ετές ομόλογο, στο 2,428% ήταν το υψηλότερο από τις 12 Νοεμβρίου 2019.

Μαζικές ρευστοποιήσεις στα ομόλογα πριν τη Fed

Τι αναμένεται από Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψει ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία αναμένεται να θέσει υπό αναθεώρηση την ιδιατερα χαλαρή νομισματική πολιτική την οποία έχει υιοθετήσει προκειμένουν να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ιδιαίτερα εν όψει της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων που αναμένεται να καταγραφούν εξαιτίας του προσφάτως εγκριθέντος πακέτου μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολ..

Μαζικές ρευστοποιήσεις στα ομόλογα πριν τη Fed

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.