Νωρίς το πρωί της Παρασκευή ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκαν από κοινού στο δικαστήριο ούτως ώστε να δικαστούν για τις υποθέσεις που τους βαραίνουν.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν σε τέσσερις υποθέσεις βιασμών κατά συρροή ανηλίκων και ενηλίκων ανδρών, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σήμερα, στο βήμα του μάρτυρα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανέβει για να καταθέσει ο δεύτερος άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή του στην Επίδαυρο, τον Ιούλιο του 2015 και ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αρνείται την γνωριμία του με το νεαρό άνδρα, ούτε και ότι τον «φιλοξένησε» στο σπίτι του, «αρνείται όμως κατηγορηματικά την ύπαρξη ερωτικής σχέσης μεταξύ τους, όπως και την από κοινού μετάβασή τους στην Επίδαυρο όπου έλαβε χώρα ο βιασμός». Επιπρόσθετα, κάνει λόγο για καταγγελία «κατασκευασμένη και υποκινούμενη» από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το οποίο, όπως αναφέρει, από τότε που ανέλαβε διευθυντής το Εθνικό Θέατρο «βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση μαζί του και επεδίωκε με κάθε τρόπο την καθαίρεσή του».

Μαζί στο δικαστήριο ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης - Συνεχίζονται σήμερα οι δίκες τους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και η εξέταση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό της και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση. Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και μέλη της έδρας είχαν αρχίσει να της υποβάλλουν ερωτήσεις.

Η εξέτασή της από παράγοντες της δίκης αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μαζί στο δικαστήριο ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης - Συνεχίζονται σήμερα οι δίκες του (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στο δικαστήριο, κατά τη προηγούμενη συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα, είχε βρεθεί και ο προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης, μέλη της οικογένειάς του, όπως και ηθοποιοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη. Μεταξύ αυτών η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Εβελίνα Παπούλια, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κάθεται στο εδώλιο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.