Έχοντας τις ρίζες της στον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση, η Montblanc συνεργάστηκε με το Mουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ για να αντλήσει γνώση για το έργο και τη ζωή του καλλιτέχνη με ακριβή, απτό και αυθεντικό τρόπο, ώστε να μεταφέρει πιστά το πνεύμα του στη νέα limited edition συλλογή οργάνων γραφής.

Το μουσείο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 200 έργα τέχνης, 500 σχέδια και περισσότερα από 700 γράμματα του Βαν Γκογκ, γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό του, και η συλλογή Masters of Art της Montblanc έχει στόχο να τιμήσει τα έργα του Βαν Γκογκ μέσα στις δεκαετίες.

Montblanc Masters of Art Collection Van Gogh 4810 Limited Edition

Το πρώτο κομμάτι της συλλογής είναι αφιερωμένο στο χρόνο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Αρλ και σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακές του, τα «Ηλιοτρόπια». Το σώμα της πένας αναπαριστά τον λαμπερό γαλλικό ήλιο σε κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Η υπογραφή «Vincent» είναι χαραγμένη στο δαχτυλίδι του «βαρελιού» με επικάλυψη πλατίνας δίπλα σε ένα χαραγμένο «1888» για τη χρονιά που μετακόμισε στην Αρλ.

Montblanc Masters of Art Collection Van Gogh 888 Limited Edition

Το «Χωράφι με τα κοράκια» ζωντανεύει στην περιορισμένη έκδοση 888, εμπνευσμένη από τον χρόνο που πέρασε στο Saint Rémy και αργότερα στο Auvers-sur-Oise, το σπίτι του. Οι γαλάζιοι ουρανοί της Προβηγκίας και τα χρυσά χωράφια σιταριού αναπαρίστανται λόγω των ημιδιαφανών βερνικιών σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε και της συμπαγούς επικάλυψης σκελετού από κίτρινο χρυσό Au 750. Η εικόνα που είναι ανάγλυφη στη χρυσή μύτη της πένας απαθανατίζει τον ελπιδοφόρο πίνακα του Βαν Γκογκ, «Ανθισμένη Αμγδαλιά».

Montblanc Masters of Art Collection Van Gogh 161 Limited Edition

Ακολουθεί η έκδοση 161 με ένα συμπαγές χρυσό (Au 750) δαχτυλίδι στο «βαρέλι» με χαραγμένο το «1890», σε ανάμνηση της χρονιάς που σχεδίασε τον τελευταίο του πίνακα, τις «Ρίζες δέντρων». Το ασημένιο βαρέλι (Ag 925) επιδεικνύει ένθετα λάκας με σχέδιο και χρώματα που θυμίζουν ρίζες. Παρόμοια με τις άλλες εκδόσεις, η σιλουέτα της Limited Edition 161 ακολουθεί αυτή ενός ιαπωνικού μαχαιριού ξυλοκοπτικής.

Montblanc Masters of Art Collection Van Gogh LE90 Limited Edition

Το Montblanc Masters of Art Homage to Vincent van Gogh Limited Edition 90 είναι εμπνευσμένο από αριστουργήματα όπως η «Συγκομιδή». Το καπάκι μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα χαρακτικό της Arles, που υποδηλώνει τη σημασία της περιοχής στη ζωή του καλλιτέχνη. Η αγάπη του Βαν Γκογκ για το κάπνισμα πίπας αποτυπώνεται στη λεπτομέρεια του κλιπ, με το πάνω μέρος να έχει σχήμα σαν δοχείο πίπας και με ένα οπάλιο να αναπαριστά τη φωτιά. Το «Χωράφι με τα κοράκια» χρησιμεύει και πάλι εδώ ως έμπνευση για ένα ακόμη όργανο γραφής περιορισμένης κυκλοφορίας σε μόνο οκτώ κομμάτια.

Montblanc Masters of Art Collection Van Gogh LE8 Limited Edition

Το συμπαγές χρυσό καπάκι και το κάνιστρο με την υπογραφή Au 750 σε αυτό το μοντέλο διαθέτουν στροβιλιζόμενες γκραβούρες που αναπαράγουν την κίνηση του πινέλου του Βαν Γκογκ. Το στυλό διαθέτει επίσης μια ποικιλία από πολύτιμους λίθους όπως ζαφείρια, τουρμαλίνες Paraiba και διαμάντια σε μπριγιάν τοποθετημένα γύρω από το σώμα του. Η σιλουέτα της Limited Edition 8 μιμείται και αυτή τα ιαπωνικά εργαλεία ξυλουργικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη limited edition συλλογή οργάνων γραφής Masters of Art Homage to Vincent van Gogh, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Montblanc.

Διαβάστε περισσότερα