Μετά από μια πολύμηνη περίοδο «αναβροχιάς» άνοιξαν οι ουρανοί για τη νέα Maserati MC20 με convertible αμάξωμα.

Με απλά λόγια, επιτέλους η Maserati, αφού μας έδωσε αρκετά teasers, παρουσιάζει την MC20 Cielo, το όνομα της οποίας στα ιταλικά σημαίνει ουρανός. To λαμπερό ήλιο ή τον έναστρο νυχτερινό ουρανό θα μπορεί να θαυμάζει χωρίς κανένα «εμπόδιο» πλέον ο οδηγός της MC20 Cielo, επιλέγοντας ανάμεσα σε δυο τρόπους για τη θέα που θα βλέπει.

Mε το πάτημα ενός κουμπιού η ηλεκτροχρωμική γυάλινη οροφή της MC20 Cielo μπορεί να γίνει από αδιαφανής διαφανής, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία υγρών κρυστάλλων με διασπορά πολυμερών (PDLC). Σημειώνεται ότι η λειτουργία αυτή δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε εξωτερική θερμοκρασία.

Μια καινοτομία που εξασφαλίζει αίσθηση ελευθερίας ακόμα και όταν βρέχει ή έχει τσουχτερό κρύο, επομένως δε μπορείς να ανοίξεις την οροφή. Παράλληλα, διατηρείται η ηχομόνωση και η κόμμωση της συνοδηγού δε χαλάει από τον αέρα. Επειδή όμως βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι, μάλλον η οροφή της νέας MC20 Cielo θα είναι μονίμως ανοιχτή, ενώ να πούμε ότι η σχετική διαδικασία διαρκεί μόλις 12 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά τώρα, το εμπρός τμήμα έχει παραμείνει ίδιο, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω, όπως αρμόζει σε ένα supercar, κάνοντας πιο εύκολη την είσοδο και την έξοδο των επιβατών στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό της νέας MC20 Cielo. Όπως ήταν απαραίτητο επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πίσω τμήμα, το κάλυμμα του οποίου σηκώνεται για το άνοιγμα και το κλείσιμο της οροφής.

Η Maserati τονίζει ότι οι γραμμές της MC20 Cielo έχουν λάβει έγκριση μέσα στην αεροδυναμική σήραγγα. Ειδική μνεία γίνεται και στη νέα γαλάζια τριών στρώσεων απόχρωση ονόματι Acquamarina που διατίθεται αποκλειστικά στη νέα MC20 Cielo.

Ο κινητήρας που τροφοδοτεί τη νέα MC20 Cielo είναι ο ίδιος με της MC20 coupe. Ο λόγος για τον κεντρικά τοποθετημένο V6 twin-turbo κινητήρα Nettuno των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, ενώ ενσωματώνει τεχνογνωσία από τη Formula 1. Στην ΜC20 coupe επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,9 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις της νέας MC20 Cielo. Ξέρουμε, όμως, ότι ζυγίζει μόλις 65 κιλά περισσότερο από την MC20 coupe, ενώ χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο από ανθρακόνημα. Αρχικά θα διατεθεί στη συλλεκτική έκδοση Prima Serie Launch Edition, η οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όπως ορισμένες χρυσές λεπτομέρειες, τη βαφή Acquamarina για το αμάξωμα και το χρώμα Ice Grey στο εσωτερικό.