Σίγουρα ο χειμώνας δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για ένα cabrio μοντέλο, όμως η Maserati κατάφερε να μας φέρει λίγη από τη ζεστασιά του καλοκαιριού με τη νέα MC20 convertible.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν η Maserati παρουσίασε τη νέα MC20 με coupe αμάξωμα, ενώ στη δύση του 2021 μας δίνει μια πρόγευση από την επερχόμενη convertible εκδοχή της.

Προς το παρόν βλέπουμε την MC20 convertible με κλειστή την οροφή και ντυμένη με καμουφλάζ στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου, θυμίζοντας τα σύννεφα του ουρανού. Μάλλον επειδή οι επιβάτες της θα έχουν άπλετη θέα προς τα επάνω.

Σε σύγκριση με την MC20 coupe, οι σχεδιαστικές διαφορές που μπορούμε να εντοπίσουμε βρίσκονται στη δομή της οροφής, όπου στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί ένα νέο πάνελ που αντικαθιστά το πίσω παρμπρίζ και μάλλον θα φιλοξενεί τον μηχανισμό για την ανάκληση της οροφής.

Η MC20 convertible ποζάρει έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα, ενώ η ιταλική εταιρία αναφέρει ότι το αμάξωμά της θα εξακολουθεί να κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και άλλα σύνθετα υλικά.

Για τον κινητήρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, αλλά εκτιμάται πως θα παραμείνει στο πόστο του ο κεντρικά τοποθετημένος V6 twin-turbo κινητήρας των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 630 ίππους και 730 Nm ροπής. Στην coupe ΜC20 επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,9 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

Πότε ακριβώς θα πετάξει από πάνω της το καμουφλάζ η MC20 δε ξεκαθαρίστηκε, αν και λογικά αυτό θα συμβεί στις αρχές του 2022. Η επόμενη προσθήκη στην γκάμα της θα αφορά την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της.