Η Maserati προέβη στ’ αποκαλυπτήρια ενός καθαρόαιμου μοντέλου, που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας, ενθουσιάζοντας το εκλεκτό κοινό του The Quail.

Στην Καλιφόρνια είχε εστιάσει την προσοχή του ο κόσμος της αυτοκίνησης τις τελευταίες μέρες, καθώς στην έκθεση The Quail συγκεντρώνεται κάθε Αύγουστο το διεθνές jet set, μαζί με τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν supercars.

Η Maserati δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός και σίγουρα δεν θα παρουσίαζε ένα οποιοδήποτε μοντέλο, αφού το κοινό της έκθεσης είναι πολύ ειδικό και εκλεπτυσμένο. Για να ταιριάζει με την περίσταση, επέλεξε και μία αντίστοιχη ονομασία για το νέο της μοντέλο, την MC Xtrema, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Centro Stile και των μηχανικών της ιταλικής εταιρίας.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για κάτι ακραίο, αφού η χρήση του προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, καθώς δεν έχει λάβει καμία έγκριση τύπου για οδήγηση σε δημόσιο δρόμο. Εμπνευσμένη από την MC, η MC Xtrema εξοπλίζεται με κινητήρα απόδοσης 730 ίππων, χωρίς για την ώρα να έχουν διαρρεύσει επιπλέον πληροφορίες.

Η εξωτερική εμφάνιση συνάδει στο ακέραιο με τ’ όνομά της, όπως επίσης και η θηριώδης πίσω αεροτομή, οι τονισμένοι πλαϊνοί αεραγωγοί, η μηδενική σχεδόν απόσταση από το έδαφος και τα πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Το εσωτερικό θυμίζει μονοθέσιο F1 και σίγουρα θα απαιτηθεί πολύς χρόνος προσαρμογής και εξοικείωσης, μέχρι να καταφέρουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να «δαμάσουν» την καθαρόαιμη Maserati. Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως κάτι τόσο εξωτερικό δεν θα παραχθεί σε… μονοψήφιο αριθμό μονάδων, αφού η ιταλική εταιρεία θα κατασκευάσει 62 αντίγραφα του αγωνιστικού με σήμα την τρίαινα.

Μπορεί η ιταλική εταιρία να έχει εισέλθει και αυτή στην ηλεκτροκίνηση, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα ξεχάσει την τέχνη να κατασκευάζει καθαρόαιμα αγωνιστικά.

Διαβάστε ακόμη: