To πάνελ της Marvel στο φετινό Comic-Con του Σαν Ντιέγκο περιλάμβανε αμέτρητες ανακοινώσεις, νέα τρέιλερ, ημερομηνίες κυκλοφορίας καθώς και τη συναρπαστική αποκάλυψη διάθεσης νέου περιεχομένου έως τουλάχιστον το 2025. Με τη σημαντικότερη από όλες τις ανακοινώσεις να είναι εκείνη των δύο νέων ταινιών «Avengers» με τίτλο «Avengers: The Kang Dynasty» και «Avengers: Secret Wars», οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Μαΐου 2025 και στις 7 Νοεμβρίου 2025 αντίστοιχα.

Αν και οι αδερφοί Ρούσο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να σκηνοθετήσουν το «Secret Wars», ωστόσο, όπως επισήμανε στο Deadline ο Πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιγκ, οι Ρουσό προς το παρών δεν συνδέονται με το πρότζεκτ.

Επιπροθέτως, δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκινητικό teaser του πολυαναμενόμενου σίκουελ «Black Panther: Wakanda Forever» το οποίο και θα ξεκινήσει το ταξίδι του στα σινεμά στις 11 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώνοντας επισήμως την τέταρτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Με το αίσθημα πένθους για τον εκλιπόντα Τσάντγουικ Μπόσμαν να δίνει τον τόνο στο νέο teaser, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Everything’s gonna be alright»

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο φετινό Comic-Con η πέμπτη φάση θα εγκαινιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου 2023 με την ταινία «Ant-Man and the Wasp: Quantumania», ενώ η έκτη φάση θα ξεκινήσει με τους «Fantastic Four» στις 8 Νοεμβρίου 2024. Όπως δήλωσε και ο Κέβιν Φέιγκ στόχος της τέταρτης φάσης υπήρξε η επανεκκίνηση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU) και η γνωριμία των θεατών με νέους χαρακτήρες, ενώ, πλέον, μαζί με την πέμπτη και έκτη φάση χαρακτηρίζονται ως ένα «Πολυσυμπαντικό Saga».

Daredevil: Born Again

Την τελευταία περίοδο οι φήμες έδιναν και έπαιρναν όσον αφορά την αναβίωση της σειράς «Daredevil» για λογαριασμό του Disney+. Πλέον η είδηση επιβεβαιώθηκα με το πρότζεκτ «Daredevil: Born Again» να είναι μέρος της πέμπτης φάσης του MCU και τον Τσάρλι Κοξ να ενσαρκώνει για ακόμη μια φορά τον ομότιτλο ρόλο.

She-Hulk: Attorney at Law

Στο φετινό Comic-Con «προσγειώθηκε» και το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney+ «She-Hulk: Attorney at Law» με πρωταγωνιστές τους Τατιάνα Μασλάνι («Black Orphan») και τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό Μαρκ Ράφαλο, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Αυγούστου. Πρόκειται για μια υπερηρωική ιστορία με στοιχεία ρομαντικής κομεντί και δικαστικής σειράς, στην οποία θα συμμετέχει, επίσης, ο Μπενεντίκτ Γουόνγκ ως Γουόνγκ («Doctor Strange») καθώς και ο Τσάρλι Κοξ με guest εμφάνιση.

«Guardians of the Galaxy Vol. 3»

Η πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου μέρους της σειράς ταινιών «Οι Φύλακες του Γαλαξία», σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Γκαν, προγραμματίζεται για τις 5 Μαΐου του 2023. Το φιλμ θα περιλαμβάνει έναν νέο χαρακτήρα, ονόματι Adam Warlock, τον οποίο και θα υποδυθεί ο Γουίλ Πούλτερ, ενώ οι πρωταγωνιστές Κρις Πρατ και Ζόε Σαλντάνα επιστρέφουν αμφότεροι. Η ταινία πρόκειται, επιπλέον, να εξερευνήσει το παρελθόν του Rocket (Μπράντλεϊ Κούπερ): «Πρέπει να είναι το πιο δυστυχισμένο πλάσμα στο σύμπαν. Και αυτό θα αφορά μερικώς η ιστορία του», σχολίασε ο Τζέιμς Γκαν.

Secret Invasion

Την Άνοιξη του 2023 το Disney+ θα λανσάρει τη νέα σειρά «Secret Invasion» με πρωταγωνιστές τους Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Nick Fury και την Κόμπι Σμόλντερς ως Maria Hill. Στη σειρά θα συμμετέχουν, επίσης, οι Εμίλια Κλαρκ, Ολίβια Κόλμαν και Ντον Τσιντλ.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών «Ant-Man» ακολουθεί τον Scott Lang, τον οποίο και ερμηνεύει για ακόμη μια φορά ο Πολ Ραντ, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τον υποχθόνιο Kang the Conqueror (Τζόναθαν Μέιτζορς). Ενώ, επιπλέον, επιβεβαιώθηκε και η συμμετοχή του Μπιλ Μάρεϊ στο πρότζεκτ με πρωταγωνιστικό ρόλο και ένας ακόμη νέος χαρακτήρας ονόματι MODOK, τον οποίον και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος θα τον υποδυθεί. Το «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Captain America: New World Order

Η νέα ταινία «Captain America» με πρωταγωνιστή τον Άντονι Μακί ανακοινώθηκε και επισήμως στο Comic-Con το περασμένο Σάββατο. Η ταινία, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαΐου 2024, θα τιτλοφορείται ως «Captain America: New World Order» και θα είναι μέρος της πέμπτης φάσης του MCU. Ο Μακί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα υποδυθεί ξανά τον Sam Wilson a.k.a. τον νέο Captain America. Τη σκηνοθεσία του φιλμ έχει αναλάβει ο Τζούλιους Ονάχ, ενώ το σενάριο θα γράψει ο σεναριογράφος της σειράς «Το Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα», Malcolm Spellman, μαζί με τον Dalan Musson.

Ακολουθεί η λίστα με όλες τις επικείμενες κυκλοφορίες της Marvel

She-Hulk (17 Αυγούστου — Disney+)
Black Panther: Wakanda Forever (11 Νοεμβρίου, 2022)
Ant-Man And the Wasp: Quantumania (17 Φεβρουαρίου, 2023)
Secret Invasion (Άνοιξη 2023 — Disney+)
What If … Σεζόν 2 (Αρχές 2023 — Disney+)
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 Μαΐου, 2023)
Echo (Καλοκαίρι 2023 — Disney+)
The Marvels (28 Ιουλίου, 2023)
Loki – Σεζόν 2 (Καλοκαίρι 2023 — Disney+)
Blade (3 Νοεμβρίου, 2023)
Daredevil: Born Again (Άνοιξη 2024 — Disney+)
Captain America: New World Order (3 Μαΐου, 2024)
Thunderbolts (26 Ιουλίου, 2024)
Ironheart (fall 2023 — Disney+)
Agatha: Coven of Chaos (Χειμώνας 2023 — Disney+)
Fantastic Four (8 Νοεμβρίου, 2024)
Avengers: The Kang Dynasty (2 Μαΐου, 2025)
Avengers: Secret Wars (7 Νοεμβρίου, 2025)