Ένα σχεδόν καινούργιο κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Captain America πωλήθηκε την Πέμπτη για λίγο πάνω από 3,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση αποτελεί ρεκόρ για κομικ, Captain America Comics No.1, και μια από τις πέντε μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ. Η τελική τιμή ανήλθε στα 3.120.000 δολάρια, στην οποία περιλαμβάνεται και στο ασφάλιστρο του αγοραστή. Η πώληση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Comics and Comics art» της Heritage Auctions

Το κόμικ κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1940, έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την Ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, που ωθούσε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και διαθέτει ένα από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα κομικς. Σε αυτό ο Captain America ρίχνει μια γροθιά στον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Τζόε Σίμον και ο Τζακ Κίρμπι δημιούργησαν τον ήρα για την Timely Comics, τον προκάτοχο της Marvel, με τη γνωστή πλέον ιστορία ενός αδύναμου νεαρού με το όνομα Στιβ Ρότζερς. Στον νεαρό στρατιώτη χορηγήθηκε ένας ορός που τον μετέτρεψε στον ήρωα που γνωρίζουμε. Στο ίδιο κόμικ εμφανίζεται και ο Μπάκι που αποτελούσε τον βοηθό του Captain America.

Υπάρχουν μόνο τρία αντίτυπα του συγκεκριμένου κόμικ σε εξαιρετική κατάσταση και μόνο άλλη μια φορά έχει βγει ένα από αυτά σε δημοπρασία.

Κόμικς που έπιασαν τα 3 εκατομμύρια δολάρια πριν τον Captain America

Τα παλιά και καλοδιατηρημένα κόμικς συνεχίζουν να έχουν όλο και υψηλότερες τιμές, Το πρόσφατο κόμικ του Captain America είναι ένα από τα τρία που έχουν πουληθεί και έχουν φτάσει πάνω από τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ένα Amazing Fantasy No.15, με την πρώτη εμφάνιση του Spider Man, πουλήθηκε για 3,6 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Τη δεύτερη θέση έχει ένα Action Comics No.1 που πουλήθηκε για 3,2 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

Μπορεί να υπάρχουν μόλις τρία στο «κλαμπ» των 3 εκατομμυρίων αλλά υπάρχουν πολλά που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Ένα Marvel Comics No.1 του 1939 πουλήθηκε τον περασμένο μήνα για 2,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε αυτό το εύρος έχουν κάνει πωλήσεις και δυο αντίτυπα του Action Comics. Αντίστοιχα ένα Batman No.1 πουλήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 για 2,2 εκατομμύρια δολάρια.