Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στο φετινό Europa League στη Μασσαλία, από τη Μαρσέιγ με 3-1. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πάντως δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία, καθώς το πρώτο γκολ των Μασσαλών θα μπορούσε να ακυρωθεί για επιθετικό φάουλ, ενώ και το 3-1 προήλθε από πολύ αυστηρό πέναλτι.

Μεσολάβησαν, μία ισοφάριση από τον Πινέδα αλλά και ένα ολέθριο λάθος του Στάνκοβιτς, που έφερε την αποβολή του και το πέναλτι με το οποίο σημειώθηκε το 2-1 για τους γηπεδούχους, πάνω που οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αναθαρρήσει. Όλα αυτά σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, για την οποία φρόντισαν οι αδελφοποιημένοι οπαδοί των δύο ομάδων.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να ελέγξουν τον αγώνα από την αρχή και στο 5’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Στάνκοβιτς να νικά τον Εντιαγέ σε τετ α τετ. Η φάση σταμάτησε για οφσάιντ, ωστόσο εάν είχαμε γκολ πιθανότατα η απόφαση θα άλλαζε μέσω VAR.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Μασσαλούς ήρθε 15 λεπτά αργότερα, με τον Χαρίτ να… χορεύει την άμυνα της ΑΕΚ από τα δεξιά αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στο 23’ ο Αυστριακός είπε ξανά «όχι» στον Εντιαγέ σε συρτό σουτ από τα δεξιά, όμως στο 27’ νικήθηκε από τον Βιτίνια, που αξιοποίησε την πάσα πάρε-βάλε του Κλος – σε μια φάση πάντως που ελέγχθηκε από το VAR για επιθετικό φάουλ, που πιθανότατα έγινε όντως στον Βίντα από τον σκόρερ.

Μια κεφαλιά του Μουκουντί στο 33’, μετά από φάουλ, πέρασε ψηλά άουτ, με μία ακόμη εκτέλεση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να φέρνει το 1-1 με τον Τσούμπερ, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βίντα δευτερόλεπτα πριν.

Εντέλει, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο να έχει το προβάδισμα.

Ο Στάνκοβιτς… έσβησε τη χαρά του Πινέδα

Η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο αφού στο 53’ βρήκε γκολ, στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο ματς. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πινέδα με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1 από κοντά.

Η χαρά των «κιτρινόμαυρων» όμως δεν κράτησε πολύ καθώς δύο λεπτά μετά έγινε η φάση που έκρινε τα πάντα. Ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος δίνοντας πάσα στον Βιτίνια τον οποίο ανέτρεψε κιόλας στη συνέχεια με τον Στεφάνσκι να δίνει πέναλτι και κόκκινη.

Ο Χαρίτ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αθανασιάδη που μπήκε στο ματς για το 2-1 στο 60’. Κι όμως, η Μαρσέιγ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 68’ για μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Λόντι, με τον Βερετούτ να εκτελεί και αυτό εύστοχα για το 3-1 στο 69’, με το ματς να αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Στα επόμενα λεπτά ο Αθανασιάδης με κάποιες επεμβάσεις κράτησε το σκορ να μην ξεφύγει και πλέον για την ΑΕΚ αποκτά κομβική σημασία το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας με τους Γάλλους.

Μαρσέιγ (Τζ. Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88’ Μεϊτέ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Χαρίτ (74’ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετού (88’ Ναντίρ), Βιτίνια (74’ Σαρ), Εντιαγέ

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (43’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (75’ Ελίασον), Πινέδα, Μάνταλος (59’ Αθανασιάδης), Τσούμπερ

Διαβάστε ακόμη: