Αλεξάντερ Κάλενς: Είναι ο στόπερ που οι φίλοι της ΑΕΚ… περίμεναν πώς και πώς να αποκτηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Περουβιανός, διεθνής με 37 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνική του Περού, 31 χρόνων και με χρηματιστηριακή αξία σήμερα 1.800.000 ευρώ. Ήρθε δανεικός από την Τζιρόνα της La Liga, στην οποία πάντως δεν υπολογιζόταν για την τρέχουσα σεζόν, παρότι αποκτήθηκε ως ελεύθερος μόλις τον περασμένο Γενάρη από τους New York City. Ουσιαστικά στο MLS έκανε καριέρα και έφτιαξε το όνομα του ο Κάλενς, μετρώντας συνολικά 161 παιχνίδια με 11 γκολ και μία ασίστ. Από εκεί άλλωστε τον γνώρισε ως κόουτς των Σαν Χοσέ, ο Ματίας Αλμέιδα και εισηγήθηκε τώρα την απόκτηση του από την ΑΕΚ. Ο Περουβιανός στόπερ, που είναι αριστεροπόδαρος, διακρίνεται για την ταχύτητα και το aggressive παιχνίδι του ενώ παίζει και αριστερός μπακ!

 

Ματίας Αλμέιδα: Ο στόπερ Κάλενς είναι μία προσθήκη που φέρει 110% τη σφραγίδα και την υπογραφή του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κιτρινόμαυροι εμπιστεύονται τη συγκεκριμένη κίνηση αφού κατά τα άλλα το όνομα του Κάλενς φυσιολογικά δεν προκάλεσε και ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Βλέπετε το σύντομο βιογραφικό του στη Τζιρόνα της La Liga είναι ιδιαίτερα φτωχό αφού στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν κατέγραψε μόλις έξι συμμετοχές, συνολικής διάρκειας 114 λεπτών!! Όλες ως αλλαγή με τις τρεις από αυτές μάλιστα να είναι ολιγόλεπτες( από 1 ως 4 λεπτά) και η μία 45λεπτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Τζιρόνα πούλησε 31 Αυγούστου με 12 εκατομμύρια ευρώ τον κορυφαίο στόπερ της, Σαντιάγκο Μπουένο, στην Γούλβς, δεν κράτησε τον Κάλενς αλλά τον παραχώρησε και αυτόν (δανεικό στην ΑΕΚ) αφού αρχές Σεπτέμβρη πήρε με το κόλπο του δανεισμού τον Eric Garcia από την Μπαρτσελόνα. Έτσι κι αλλιώς ο Περουβιανός αριστεροπόδαρος στόπερ περίσσευε στην ομάδα της Βαρκελώνης αφού τον Ιούλιο είχε υπογράψει ως ελεύθερο τον 33χρονο διεθνή Ολλανδό αριστερό στόπερ και μπακ, Ντάλει Μπλιντ..

Ντάνιελ Ποντένσε: Μπορεί να ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό στις 4 Σεπτεμβρίου αλλά έχει προηγηθεί μία… μυστική επίσκεψη του στην Αθήνα, για ένα τριήμερο τον Ιούλιο, όταν και έμεινε σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης. Από τότε λέγεται πως είχε βολιδοσκοπηθεί/ πλαναριστεί εκείνο το πλαίσιο που θα επέτρεπε μία νέα μελλοντική, συνεργασία εφόσον προσεχώς ο Πορτογάλος εξτρέμ αποχωρούσε από την Γουλβ. Όταν, λοιπόν, αυτές οι συνθήκες προέκυψαν, έστω και στα τέλη Αυγούστου, ο Ποντένσε βγήκε μπροστά και είπε με αποφασιστικότητα... «μόνο στον Ολυμπιακό»!!! Ούτε Σαουδική Αραβία, ούτε Celtic… Μέτρησε έτσι σε αυτό το super deal, με την κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού στη Super League και η επιθυμία του Ποντένσε και οι δυνατότητες του Ολυμπιακού και η φοβερή μεταξύ τους σχέση και ο μεγάλο ατζέντης Ζόρζε Μέντες αλλά και η προεργασία που είχε γίνει περίπου δύο μήνες νωρίτερα, με το ταξίδι του παίκτη στην Αθήνα. Ασφαλώς και η λεπτομέρεια που ακούει στο όνομα Μέντες έπαιξε -ως συνήθως- καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη μεταγραφή αφού ο “χρυσοδάκτυλος”Πορτογάλος εκτός από ατζέντης του Ποντενσε λύνει και δένει τα τελευταία χρόνια στην Γούλβς ενώ έχει και μία άριστη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Περί εξτρέμ: Στην καλοκαιρινή λίστα του Ολυμπιακού με τους εξτρέμ εννοείται πως δεν υπήρχε το όνομα του Ποντένσε, ο οποίος… προέκυψε. Σε αυτή τη λίστα η Νο 1 επιλογή ήταν ο Ισπανός Ντε Φρούτος, που πουλήθηκε 8.000.0000 από την Έλτσε στη Βαγιεκάνο, η Νο 2 επιλογή ο Νορβηγός Σολμπάκεν που ήρθε τελικά στον Ολυμπιακό, Νο 3 ο Βραζιλιάνος Ενρίκε της Φλαμένγκο, Νο 4 ο Ζέλσον Μαρτίνς της Μονακό, Νο 5 ο Ισπανός Μπράιαν Τζιλ της Τότεναμ και Νο 6 ο Αργεντινός Πιερότι. Στην λίστα των Κορδόν – Μαρτίνεθ ήταν όντως και ο Ντεσπόντοφ αλλά αρχικά πιο χαμηλά σε σειρά, ο οποίος… ανέβηκε τον Αύγουστό οταν δεν προχωρησαν άλλες, με τον Ολυμπιακο να κόβει τελικά μαχαίρι τις συζητήσεις για τον Βούλγαρο όταν έφτασε σε συμφωνία με Ρόμα για τον Σολμπάκεν…

Στέφαν Γιόβετιτς: Όντως ο Ολυμπιακός διαπραγματευόταν να τον πάρει από τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου. Από τότε τον ήθελαν οι Αντόνιο Κορδόν και Μαρτίνεθ. Δεν τον έκλεισαν όμως, γιατί προερχόταν από τραυματισμό και έτσι πήγαν στον επίσης ελεύθερο Ελ Κααμπί. Με την απαραίτητη μανατζερική διευκρίνιση: ο Γιόβετιτς ανήκει στην Lion Sports αλλά το deal με τον Ολυμπιακό είχε τη σφραγίδα του Νικόλα Nτάμιανατς και όχι του συνεταίρου του, συνιδιοκτήτη στο εν λόγω γραφείο, γνωστό και μη εξαιρετέου Φάλι Ραμαντάνι.

 

Ράφα Μιρ: Από εκεί και πέρα, επειδή όλο το καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο, γράφτηκαν πάρα πολλά ονόματα σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό, ο νούμερο ένα στόχος ήταν ο Ράφα Μιρ!! Με τον 26 χρονο Ισπανό επιθετικό να καταλήγει 20 Αυγούστου στη Σεβίλλη, η οποία πλήρωσε 16 εκατομμύρια ευρώ στη Γούλβς ως transfer free. Μία λεπτομέρεια που μπορεί να μη λέει τίποτα αλλά μπορεί να δείχνει και πολλά είναι ο ατζέντης του, δηλαδή ο Ζόρζε Μέντες. Γιατί ο Πορτογάλος ατζέντης μπορεί να μην έφερε τον Ράφα Μιρ στον Ολυμπιακό αλλά μετά από δύο εβδομάδες βοήθησε στο να έρθει ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Μπογιέ, Μπόρε, Βινίσιους, Γιόβιτς, Ντένις, Μαρέγκα ήταν μερικά ονόματα στράικερ που όντως κτύπησαν οι ερυθρόλευκοι αν και τα περισσότερα χρήματα τα έσκασαν για τον 23χρονο Αργεντινό Καράντσα, πριν πάνε στο φινάλε στην επιλογή Γιόβετιτς. Η τελική προσφορά τους ήταν 7.000.000 ευρώ αλλά η Φιλαδέλφεια την αρνήθηκε!!!

Διαβάστε ακόμη: