Λιβάι Γκαρσία: Μία ακόμη πανηγυρική δικαίωση της στήλης, εντός 48ωρου. Κι αυτό αφού ανακοινώθηκε η ανανέωση συμβολαίου/επέκταση συνεργασίας του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ με το club ως το 2028, όπως δηλαδή ακριβώς είχαμε αποκαλύψει/προαναγγείλει (με μοναδικό… λάθος μας, κατά ένα χρόνο, στη διάρκεια του). Ο άσος από το Trinidad and Tobago θα είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος του κιτρινόμαυρου ρόστερ και με τη βούλα. Πάντως στο νέο του συμβόλαιο δεν προβλέπεται buy out αφού ο Δημήτρης Μελισανίδης δεν ήθελε να μπει κάποια ρήτρα εξαγοράς του κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον παίκτη. Θυμίζω πως η τελευταία πρόταση που απέρριψε η ΑΕΚ για τον Γκαρσία ήτανε 21.750.000 ευρώ από τη Λανς!
Δημήτρης Μελισανίδης: Όσο κι αν ακουστεί υπερβολικό, πιστεύει πώς ο επιθετικός της ομάδας του μέσα στον επόμενο χρόνο θα πιάσει τιμή πώλησης 30 εκατομμύρια ευρώ!! Το είπε άλλωστε και στον ίδιο τον παίκτη αλλά και τους ατζέντηδες του, με την επισήμανση πως είναι άποψη/πρόβλεψη και του κόουτς Αλμέιδα!!! Από εκεί και πέρα η συμφωνία ΑΕΚ και Γκαρσία για να επιτευχθεί χρειάστηκαν δύο ραντεβού, για την ακρίβεια δύο τραπέζια που έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον κιτρινόμαυρο φορ. Στο πρώτο του εξήγησε γιατί δεν θα τον πουλήσει στη γαλλική ομάδα διαβεβαιώνοντάς τον πώς θα του προσφέρει ένα συμβόλαιο με υπερδιπλασιασμό αποδοχών το οποίο θα πλησίαζε τα τρελά λεφτά με τα οποία η Λανς δελέαζε τον Λιβάι Γκαρσία (με αποδοχές 1.800.000 ευρώ ετησίως). Και στη δεύτερη συνάντηση τους ο Μελισσανίδης έφτασε σε deal done με τον Γκάρσια, γράφοντας ιστορία με την πλέον ακριβή/δαπανηρή ανανέωση στην ιστορία του συλλόγου…
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Αποτελούσε μεταγραφικό πόθο του Ολυμπιακού από την εποχή της Ακαδημίας επί ηγεσίας Πίκουλα αλλά και μετά για την πρώτη ομάδα, εποχή διεύθυνσης Σουλούκου στην ΠΑΕ. Τότε δεν είχε πάει στους ερυθρόλευκους λόγω πράσινων… συναισθημάτων αφού ξεκίνησε την καριέρα του από μικρός στον Παναθηναϊκό ενώ ήταν και οπαδός του. Ο Αλεξανδρόπουλος που ξεκίνησε ως εξάρι αλλά είναι πλέον περισσότερο οκτάρι, αποτέλεσε μέλος μιας χρήσης φουρνιάς ταλαντούχων του Παναθηναϊκού (μαζί με τους Βαγιαννίδη, Ζαγαρίτη, Τζαβίδα, Σερπέζη, Αθανασακόπουλο, Σέχου Χρηστογεώργο) πουλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο του 2022 αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Παρότι αποτελούσε αδυναμία του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου έφυγε από τον Παναθηναϊκό γιατί ο κόουτς Γιοβάνοβιτς δεν τον θεωρούσε αναντικατάστατο στον τρόπο παιχνιδιού του (λόγω αδυναμίας του στο passing game). Στη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, κάνοντας μόλις έξι συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα όλες ως αλλαγή και με συνολικό χρόνο 96 λεπτών. Έκανε άλλες τρεις συμμετοχές στο κύπελλο και άλλες τρεις στο Champions League , όλες όμως ως ολιγόλεπτες αλλαγές. Μάλιστα προς το τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα της Sporting, που έπαιζε στην τρίτη κατηγορία…
Πασχάλης Τουντούρης: Γνωρίζοντας πως ο πελάτης του, Αλεξανδρόπουλος, δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή της Σπόρτινγκ και έχοντας ενημερωθεί για αυτό από το πορτογαλικό κλαμπ, έψαχνε από το Μάιο ομάδα για να πάει ως δανεικός και να παίζει. Ενεργοποίησε τις άκρες του σε πρωταθλήματα όπως της Δανίας (Κοπεγχάγη), της Τουρκίας (Μπεσίκτας, Μπασάκ) της Ολλανδίας ( Φέγενορντ), του Βελγίου ενώ τον πρότεινε και σε ΑΕΚ/Ολυμπιακό! Είναι αλήθεια πως ο Αλεξανδρόπουλος τον Ιούλιο βρέθηκε κοντά στους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά ο ίδιος ήταν διστακτικός έως αρνητικός να υπογράψει στην ΑΕΚ, παρόλο που οι κιτρινόμαυροι μπορούσαν να τα βρούν με τη Σπόρτινγκ είτε ως μεταγραφή είτε με το καθεστώς δανεισμού και οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2024 (με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ συν 10% ποσοστό μεταπώλησης), το ίδιο δηλαδή με το οποίο έρχεται και στον Ολυμπιακό…
Το «άκυρο» και τα κέρδη: Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος επηρεασμένος από την αρνητική σεζόν του στη Σπόρτινγκ, κατά την πρώτη του έξοδο εκτός ελληνικών συνόρων και θεωρώντας πως δεν μπορούσε να χάσει και δεύτερη σεζόν χωρίς να αγωνίζεται βασικός ή να είναι στο βασικό rotation μιας ομάδας, αρνήθηκε την ΑΕΚ.Ουσιαστικά λόγω του υψηλότατου ανταγωνισμού που θα είχε, με ένα χτισμένο group όπως αυτό του Αλμέιδα στα χαφ και με παρουσίες όπως οι Πινέδα, Σιμανσκι, Γιόνσον, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, ο Αλεξανδρόπουλος θεώρησε πώς θα περίσσευε και θα είχε περιορισμένο πάλι χρόνο συμμετοχής. Συν το ότι ο κόουτς Αλμέιδα ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να του μιλήσει ο ίδιος για να τον πείσει. Και κάπως έτσι προέκυψε το άκυρο του Αλεξανδρόπουλου στην Ένωση, Από τότε είχε μπει στο παιχνίδι της απόκτησης του Ολυμπιακός αφού δεδομένα ο 22χρονος μέσος αποτελούσε διαχρονικό στόχο της ερυθρόλευκης διοίκησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Αλεξανδρόπουλος με τα χαρακτηριστικά που έχει (γρήγορος κινητικός, καλός στο οδήγημα της μπάλας, aggressive στα μαρκαρίσματα του ενώνει τα δύο box αλλά χρειάζεται και βελτίωση στην πάσα του σε πρώτο χρόνο) “κολλάει” τόσο με τον Ιμπόρα όσο και με τον Χουάνκ. Αγωνιστικά με την προσθήκη του Αλεξανδρόπουλου ο Ολυμπιακός κάνει μία μεταγραφή που είναι στη σωστή κατεύθυνση, ένα έξυπνο deal για να τον κάνει δικό του του χρόνου ενώ σημειώνει και μία διπλή επικοινωνιακή νίκη επί των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.