Τα φώτα έχει «τραβήξει πάνω του» τα τελευταία 24ωρα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος μέσα από συνέντευξή του επικρότησε τη στάση των θυμάτων που βγήκαν και έσπασαν τη σιωπή τους αλλά παράλληλα δήλωσε πως «η λίστα μ’ αυτούς που έχουν κακοποιήσει είναι πολύ πολύ μικρότερη από τη λίστα αυτών που δεν έχουν κακοποιήσει». Σήμερα το πρωί ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι και ο ίδιος δέχεται απειλές μέσα από τα social media.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έκανε λόγο για «τρομερή γενναιότητα» όσων μίλησαν, παραδέχτηκε ποιους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί γνωρίζει ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τις απειλές που δέχεται ο ίδιος.

«Δεν θέλω να καλύψω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν. Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα καταγγέλλονται. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε, εξηγώντας ότι το θέατρο δεν είχε τα εργαλεία για να καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις.

Επιπροσθέτως, ο ηθοποιός επισήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και, ερωτηθείς για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι στενός φίλους με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά.

«Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε ακόμη ότι δέχεται επιθέσεις και απειλές εδώ και πολλά χρόνια και σχεδόν δάκρυσε, όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που, μέσα από τα social media, του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο».

Τέλος, ο ηθοποιός διέψευσε τις φήμες ότι μπορεί να είναι εκείνος ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Διαβάστε επίσης, όσα είπε η Έλλη Κοκκίνου για την καταγγελία της Τζένης Μπότση για σεξουαλική παρενόχληση:

Έλλη Κοκκίνου: Ήξερα για την Τζένη Μπότση, το «κουβαλούσε» χρόνια