Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Market Pass.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για το Market Pass θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ωστόσο, όσοι δικαιούχοι υπέβαλλαν την αίτησή τους μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, θα λάβουν τα χρήματα αύριο, Παρασκευή, 3 Μαρτίου.

Τονίζεται ότι οι πολίτες που θα ζητήσουν να τους πιστωθεί το ποσό σε ψηφιακή κάρτα θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες, ενώ όσοι προτιμήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό, το ποσό θα αντιστοιχεί σε τρεις μήνες.

Market Pass: Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει να ξέρετε – Δικαιούχοι, αιτήσεις, πληρωμές

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι καταναλωτές για το Market Pass είναι ότι μέχρι το Σάββατο που πέρασε οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου των υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή.

Οι δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα του Market Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του www.vouchers.gov.gr, είτε από το www.gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

 

Διαβάστε περισσότερα