Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχολίασε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τη διαφωνία του με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, αλλά και με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ για το θέμα της ισότητας στο γάμο και ό,τι είπε ο πρωθυπουργός θα γίνει πράξη μέσα στη δεύτερη 4ετία. Όλα στην ώρα τους».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της ακριβώς όπως έχει εξαγγελθεί», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην προσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «πειρατή» και προσθέτει ότι είναι η επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα είναι «κακή ιδέα».

Ακόμη, εκφράζει ενστάσεις για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και λέει «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάσει να νομοθετήσει.

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της», είχαν σχολιάσει χθες κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμη: