Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστικών, λέγοντας ότι αφορά τους προσφεύγοντες.

Ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά πώς «για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων».

Διευκρίνισε δε ότι «Δεν υπάρχει ζήτημα σεβασμού συνολικά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αφορά δυο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς άρα δεν υπάρχει ζήτημα επέκτασης και δημοσιονομικής ανησυχίας.. Οσον αφορά τους βουλευτές, έχει ψηφιστεί να μην γίνει η σχετική διεκδίκηση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα στην ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε σε μια πλειάδα τρέχοντων θεμάτων.

«Ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο μεταξύ άλλων διατάξεων προβλέπει τη δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα αλλάξει έτσι όλη η διαδικασία των προγραμματισμών, θα ενημερώνονται οι ασθενείς και θα διασυνδέονται τα νοσοκομεία «προκειμένου να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις».

Για το νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πασχόντων το οποίο θα ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου αλλά και στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων το οποίο θα ενημερώνει και θα προειδοποιεί για τυχόν ελλείψεις.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι χάρη στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκαν κατά 30% οι βάρδιες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της ΠΝΠ. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι 159 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 57 περιοχές της χώρας συνέδραμαν το έργο του ΕΚΑΒ εξασφαλίζοντας την πραγματοποίηση 1.500 διακομιδών που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό με αναφορά σε πόρους που έχουν εξασφαλιστεί και πρωτοβουλίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και προχωρούν, ότι «η Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και η κυβέρνηση εφαρμόζει με ταχύτητα και προσήλωση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την ενδυνάμωση των υποδομών του ΕΣΥ και τη στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Διαβάστε ακόμη: