Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση των εισοδημάτων».

Ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή την γέννηση του παιδιού του αναφέρθηκε στις μητέρες αλλά και στις οικογένειες που αποκτούν παιδί λέγοντας πως «μετά τη γέννηση του παιδιού σου αγαπάς περισσότερο τη γυναίκα σου και εκτιμάς ακόμη περισσότερο γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες το παιδί τους».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είναι δικαιολογημένη η φόρτιση από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και του κόσμου, όμως το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση, κάτι που αποδείχθηκε από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αλλά και την ευθύνη που ανέλαβε”, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα «Γεωργιάδη» στην κυβέρνηση είπε πως «κανένα θέμα δεν υπάρχει στην κυβέρνησηΟ κ. Γεωργιάδης με πολιτικό θάρρος ζήτησε συγγνώμη, μία συγγνώμη που ήταν απολύτων ειλικρινής, πριν γίνει η ενημέρωση από εμάς. Κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν ήταν όσο προσεκτικός έπρεπε».

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «η τηλεδιοίκηση ήταν έτοιμη, όμως οι πλημμύρες πήγαν λίγο πίσω το σχεδιασμό» ενώ τόνισε πως «το ζήτημα της ασφάλειας μεταφορών του πολίτη δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης». Όσο για το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές είπε πως «θεωρώ πως έχει περάσει στα κυβερνητικά στελέχη» και τόνισε πως «είπαμε ΝΑΙ στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, ένα δυστύχημα που φωτογραφίζει παθογένειες πολλών ετών».

Για το νέο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, επισήμανε πως «είναι ένα νομοσχέδιο συνολικό για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με 10 παρεμβάσεις, μέσα στις οποίες είναι και αυτή για πιο δίκαιη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν σημαίνει βέβαια ότι κάποιος που δηλώνει κάτω από 10.000 ευρώ είναι και φοροφυγάς, για αυτό υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και φυσικά μέσα και από τη δημόσια διαβούλευση είναι ανοιχτό το να γίνουν διορθώσεις στο νομοσχέδιο αυτό». Όπως είπε «δεν γίνεται κάποιος που απασχολεί πέντε υπαλλήλους με τον κατώτατο μισθό να δηλώνει εισοδήματα κάτω από αυτόν».

Όσο για τους ελέγχους και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αισχροκέρδεια, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «μέχρι το 2019 δεν γινόντουσαν ενώ τώρα είναι καθημερινότητα», τονίζοντας πως «περισσότερα από 4.000.000 έχουν εισπραχθεί από τα 6.800.000 ευρώ των προστίμων και παρατηρείται μετά τους ελέγχους και έως και 25% μείωση τιμής μετά την καταβολή των προστίμων αυτών», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Διαβάστε ακόμη: