Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με νίκη στο φετινό Roland Garros, αφού παρά το άγχος της, έφτασε εύκολα στην επικράτηση με 2-0 σετ (6-2, 6-3) επί της Κλάρα Μπουρέλ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δέχθηκε μπρέικ και στα δύο σετ από την 21χρονη Γαλλίδα (Νο94 στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά με πέντε δικά της, κατάφερε τελικά να μην “απειληθεί” ουσιαστικά στο ματς. Προκρίθηκε έτσι στο δεύτερο γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσει την Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα (Νο75).

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Τιερί Ανρί, στον οποίο αναφέρθηκε η Μαρία τονίζοντας πως είναι θρύλος του ποδοσφαίρου, ενώ δήλωσε φανατική οπαδός του Ολυμπιακού!

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη:

«Δεν τον είδα, πού καθόταν; Είναι θρύλος στο άθλημα. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο γιατί είμαι φανατική οπαδός του Ολυμπιακού. Δεν ήταν στην Εθνική Γαλλίας όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro το 2004; Ήταν. Έχω φανταστικές αναμνήσεις από αυτό, παρότι ήμουν μόλις 9 ετών, δεν θα τις ξεχάσω ποτέ», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ για τον προπονητή της Ελλάδας πρόσφατα (σ.σ. Ότο Ρεχάγκελ) και υπήρχαν αρκετά στιγμιότυπα από το παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία. Είμαι σίγουρη ότι τον είδα. Προφανώς και σέβομαι κάθε αθλητή στον κόσμο. Είχε μια φανταστική καριέρα. Ευτυχώς δεν τον είδα, γιατί θα αγχωνόμουν ακόμα περισσότερο αν γνώριζα ότι με βλέπει».