Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, δίνει συνέχεια στην κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία και τον εκπρόσωπο της, Άκη Σκέρτσο.

Ο κ. Μάντζος απαντά στα σχόλια της ΝΔ για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η γαλάζια παράταξη ενδιαφέρεται για τους γόνους – κληρονόμους και φορτώνει με άδικους φόρους όλους τους υπόλοιπους.

Αναλυτικά η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

«Τελικά για ποιους ενδιαφέρονται ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία;

Με όσα λένε και όσα κάνουν δεν ενδιαφέρονται σίγουρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των νέων.

Αυτούς η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να τους φορτώσει με τους πιο άδικους φόρους, τους έμμεσους φόρους, παίρνοντας από την τσέπη τους και βάζοντας στα κρατικά ταμεία επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ με την έκρηξη της ακρίβειας.

Έτσι μείωσε δραστικά την αγοραστική δύναμη και έπληξε το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών οικογενειών.

Έτσι αφαίρεσε τους αναγκαίους πόρους από το κοινωνικό κράτος, απαξιώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσει τους γόνους, που θα αποκτήσουν αφορολόγητα περιουσία εκατομμυρίων ευρώ και τους μεγάλους μετόχους με μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι επί τέσσερα χρόνια εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα με τις απευθείας αναθέσεις των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ζημιώνοντας ευθέως το δημόσιο συμφέρον.

Αυτούς πραγματικά εκφράζει και για αυτούς ενδιαφέρεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς αφήνει τους μισθωτούς να επιβαρύνονται με φορολογικούς συντελεστές, που φτάνουν και υπερβαίνουν το 40%.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για τη φορολόγηση με 90% συντελεστή των υπερκερδών στη λιανική των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ εισπραχθεί.

Καθόλου τυχαίο βέβαια.

Όσον, δε, αφορά στις σημερινές απορίες του κ. Σκέρτσου, να του υπενθυμίσουμε ότι η χρηματοδότηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι επιβεβλημένο να γίνει από τα 5 δισεκατομμύρια υπερέσοδα, που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες.

Τέλος, είναι ντροπιαστική η συνεχιζόμενη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει το ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που ζουν ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Διαβάστε περισσότερα