Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian, ο κ. Μάντζος, αφού ξεκαθάρισε ότι κάθε πληροφορία και έρευνα ειδικά όταν προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ερευνητική δημοσιογραφία πρέπει να αξιολογείται, έκανε έκκληση για ψυχραιμία και νηφαλιότητα «γιατί έχουμε εκλογές και πρέπει να τις σεβαστούμε. Το να δημιουργούνται είτε από ΝΔ είτε από ΣΥΡΙΖΑ σενάρια Τραμπ, Μπολσονάρου και αμφισβήτησης εκ των προτέρων του εκλογικού αποτελέσματος είναι πολύ ριψοκίνδυνο δημοκρατικά. Ούτε τις εκλογές δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από το μικροπολιτικό παιχνίδι;».

Κληθείς να σχολιάσει, στη συνέχεια, την εισήγηση του Πάνου Σκουρλέτη για προοδευτική κυβέρνηση ακόμη και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι πρόκειται για «μία ακόμη εκδοχή της λογιστικής αλχημείας που επικρατεί στη δημόσια σφαίρα. Δεν πρέπει να είναι έτσι οι εκλογές. Οι εκλογές για εμάς είτε με απλή αναλογική είτε με ενισχυμένη επιβάλλουν προγραμματικό διάλογο μετά τις κάλπες -αν υπάρχουν προϋποθέσεις-, και το κυριότερο επιβάλλουν κάθε κόμμα να παρουσιάσει τη δική του προγραμματική πρόταση πριν τις κάλπες» και συνέχισε:

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που εδώ και δύο μήνες έχει καταθέσει πρόγραμμα σε δημόσια διαβούλευση και έχει ανακοινώσει και τα ψηφοδέλτιά του. Πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Αυτήν τη στιγμή οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για το αν θα επιβιώσει ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον “Κυβερνήτη” ούτε για τον “άχαστο” που ετοιμάζεται να χάσει ξανά ενδεχομένως. Δεν ενδιαφέρονται για τα πρόσωπα. Ενδιαφέρονται για τις πολιτικές και για τα προβλήματά τους. Για την οικονομία, την ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, το δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημόσια παιδεία, την προοπτική για τη νέα γενιά».

Ως προς τη διεθνή συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, τέλος, ο κ. Μάντζος αναρωτήθηκε: «Δεν είναι δυσφήμιση της χώρας η εικόνα των ευρωβουλευτών της ΝΔ μόνοι απέναντι σε όλους να απολογούνται στο Στρασβούργο για τις υποκλοπές και τη συγκάλυψη του σκανδάλου με ευθύνη του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου; Δεν είναι διασυρμός της χώρας τα fake news που ακόμη και επίσημες διαδικασίες της Ευρωβουλής κάποιοι τις χρησιμοποιούν σε σενάρια νοσηρής φαντασίας;».

Διαβάστε ακόμη: