Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Γιάννη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη νέα νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, με τον Δ. Μάντζο να τονίζει, αρχικά, ότι «για εμάς, είναι καθαρό πως πρέπει να υπάρξει κάθε θεσμικό μέσο ώστε το ψευδο-κομματικό κέλυφος που καλύπτει αυτήν τη στιγμή μία καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση να μη βρει το δρόμο προς τη Βουλή.
Όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, από έναν χώρο ιστορικά φορτισμένο για το λαό μας, τα Καλάβρυτα, δεν θα επιτρέψουμε εμείς, η δημοκρατική παράταξη, που αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια στους δρόμους, στη Βουλή, παντού, κόντρα στον φασισμό και τον νεοναζισμό, να επιστρέψει αυτό το μόρφωμα στο Κοινοβούλιο».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν και οι επιμέρους παρατηρήσεις και ενστάσεις οι οποίες είναι ισχυρές και απειλούν να νοθεύσουν και να θολώσουν και την εικόνα. Στα δυόμιση χρόνια που μεσολάβησαν από τη δικαστική απόφαση, η Κυβέρνηση ΝΔ έκανε στάθμιση κόστους-οφέλους για το τι έπρεπε να κάνει σε αυτό το ζήτημα. Δεν χρειάζεται να μασάμε τα λόγια μας. Αυτό γινόταν.
Και την ίδια ώρα, ο κ. Κασιδιάρης έκανε δωρεάν προεκλογική καμπάνια μέσα από τις φυλακές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απορώ, ποιος άλλος κρατούμενος έχει τέτοια προνομιακή πρόσβαση στα social media και κάνει και κομματικό προσηλυτισμό στο εκλογικό σώμα;».
Ο Εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «τόσο η πρώτη, όσο και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, έρχονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το υπογράμμισε εξάλλου νωρίτερα και ο ίδιος κ. Δένδιας», προσθέτοντας ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία «είναι και πρόχειρη και μονομερής. Αυτήν τη φορά δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης διαβούλευση. Και, αναρωτιέμαι, τι φοβούνται; Μην τους θυμίσουμε τις προτάσεις μας;». Και εξήγησε:
«Να θυμίσω, λοιπόν, τις δύο προτάσεις μας. Η πρώτη είχε να κάνει με την πραγματική ηγεσία και έγινε δεκτή. Αν δεν είχε γίνει δεκτή η βελτίωση την οποία προβλέψαμε τότε, ο κ. Κανελλόπουλος θα ήταν μία “μπροστάντζα”, ένα παρένθετο πρόσωπο, πίσω από το οποίο θα κρύβονταν όλοι οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και η δεύτερη, που δεν έγινε δεκτή, είναι η αρμοδιότητα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αν είχε γίνει δεκτή, τώρα δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και δεν θα είχαμε αυτήν τη στιγμή έναν αντιθεσμικό διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και ενός Ανώτατου Δικαστή. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο νομοθετικό έργο. Και η Κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν πρέπει να εκφράζει ή να επιτρέπει να εκφράζεται δυσπιστία για τη Δικαιοσύνη. Οι εξουσίες πρέπει να σέβονται η μία την άλλη με τρόπο θεσμικό».
Δεν παρέλειψε, τέλος, να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν μπλέκουμε στα οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τους καλούμε να ρωτήσουν να μας πει ποιος πτώχευσε τη χώρα, επειδή ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Και κάποια στιγμή να αποφασίσουν και στον ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το αφήγημά τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν αισθάνεται αμήχανα με την καραμανλική του πτέρυγα, αλλά πολύ αρμονικά επενδύει στους πιο επώνυμους εκφραστές της».