Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως «ανέκδοτο» τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται σε «γκρίζες ζώνες» σε ότι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ 

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση», το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για «γκρίζες ζώνες», μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε».

Τσίπρας: Ο κ. Ανδρουλάκης να μας πει τι θέλει και όχι τι δεν θέλει 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πέταξε για ακόμα μία φορά το γάντι στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναφερόμενος στη στάση του κ.Ανδρουλάκη, ο κ. Τσίπρας είπε πως θα πρέπει να πει τι θέλει και όχι τι δεν θέλει. Να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν στο Συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα ερωτηθείς ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στις εκλογές», απαντώντας στα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναδούν πρωθυπουργική καρέκλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. «Τους πρωθυπουργούς τους βγάζει ο ελληνικός λαός. Πριν αρχίσει να μιλάει για πρόσωπα, να μιλήσει για πολιτικές».

Τσίπρας: Το να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύσκολο 

Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση καταρρέει, εξαιτίας της αδυναμία του να παρέμβει στα προβλήματα του τόπου, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αρνητικές πρωτιές και στην ακρίβεια και στην πανδημία.

«Το να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύσκολο, το δύσκολο είναι η ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αν συνεχίσει θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Δεν χρειάζεται να είσαι δημοσκόπος για να δεις την κατάρρευση της κυβέρνησης. Όταν μιλάει ο λογαριασμός και η τσέπη σου, η δυσαρέσκεια είναι πολύ μεγάλη. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι ο παλαιότερος και έχω μια εμπειρία, αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν υπάρχουν χαμηλοί ή ψηλοί τόνοι. Το να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα σημάνει την ανασυγκρότηση της κοινωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένο και έντιμο να υπάρξει νέα λαϊκή εντολή. Όταν δεν θα μπορεί να πληρώσει ο πολίτης τον λογαριασμό, τότε θα έχουμε και πάλι ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα».