Ραψωδία της Μάντσεστερ Σίτι και του Πεπ Γκουαρδιόλα! Η Σίτι με «εκτελεστή» τον Μαχρέζ που έστειλε δύο φορές το τόπι στα δίχτυα του Κέιλορ Νάβας κέρδισε την Παρί και στη ρεβάνς με 2-0 και έκλεισε θέση για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου θα περιμένει την Τσέλσι ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πολίτες» θα βρεθούν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1970 όταν κατέκτησαν το τότε κύπελλο κυπελλούχων κόντρα στη Γκόρνικ. Στο Champions League φτάνουν για πρώτη φορά σε τελικό!

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα κυριολεκτικά «έπνιξε» την Παρί με το αδιάκοπο πρέσινγκ που ξεκινούσε από την περιοχή του Νάβας. Έτσι δεν επέτρεψε στους Γάλλους να κάνουν παιχνίδι και να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Έντερσον.

Από τη στιγμή μάλιστα που στο 11’ κατάφεραν να προηγηθούν (1-0) με τον Μαχρέζ, ύστερα από κόντρα επίθεση που ξεκίνησε από τη γρήγορη μεταβίβαση του Έντερσον στον Ζιντσένκο τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Ο Ποτσετίνο δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Εμπαπέ, μια απουσία καθοριστική, όπως αποδείχθηκε για την εξέλιξη του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γάλλοι ουσιαστικά απείλησαν σε δύο περιπτώσεις μόνο σε όλο το ματς την εστία της Σίτι, με την κεφαλιά του Μαρκίνιος που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 17’ και άλλη μία φορά δύο λεπτά αργότερα όταν από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Ντι Μαρία πλάσαρε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Νάβας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μαχρέζ.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι κυριάρχησε στο γήπεδο με το γεμάτο ουσία παιχνίδι της. Στο 63’ μάλιστα σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση με μια υποδειγματική ανάπτυξη στην κόντρα επίθεση με γρήγορες πάσες μεταξύ Ντε Μπρόινε-Φόντεν και τελικό αποδέκτη τον Μαχρέζ που πλάσαρε τον Νάβας για το 2-0.

Στο 69’ ο Ντι Μαρία αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα γιατί πάτησε εκτός φάσης τον Φερναντίνιο και εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!

Η Σίτι είχε δοκάρι στο 77’ σε σουτ του Φόντεν. Το σφύριγμα της λήξης από τον Κάιπερς βρήκε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μπερνάντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82’ Γκάμπριελ Ζέσους), Μαχρέζ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μ. Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (75’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83’ Μπάκερ), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Μόιζε Κιν)

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.