Ποιός είπε ότι οι μεγάλοι προπονητές δεν έχουν τα γούρια τους; Ο Πεπ Γκουαρντιόλα για παράδειγμα, σχεδιάζει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων για τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι ανάμεσα στο παιχνίδι τους με τη Νιούκαστλ στις 13 Ιανουαρίου και το εντός έδρας παιχνίδι τους εναντίον της Μπέρνλι στις 31 Ιανουαρίου. Ο Καταλανός κόυτς επιθυμεί να πάει ολόκληρη η ομάδα στο Αμπού Ντάμπι, το έδαφος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Σεΐχη Μανσούρ, προκειμένου να προετοιμαστούν για το τελευταίο μισό της Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και φυσικά το Champions League, θέλοντας να επαναλάβει την περσινή επιτυχία. Είπανε τα… γούρια πρέπει να τηρούνται…

«Μετά τη Νιούκαστλ, αν είναι δυνατόν, θα πάμε όλοι μαζί στο Αμπού Ντάμπι», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0 το Σάββατο. «Πέρυσι ήμασταν εκεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είχε εντυπωσιακή επίδραση για το προπονητικό επιτελείο και όλους, τα πέντε τρόπαια το αποδεικνύουν. Ήμασταν εκεί για προπόνηση, καλύτερο καιρό. Ναι, η ιδέα είναι να είμαστε μαζί να προπονηθούμε, να προετοιμαστούμε για το δεύτερο μέρος της σεζόν».

Η Σίτι δεν είχε καταφέρει πολλά πέρσι όταν ταξίδεψε στο Άμπου Ντάμπι στο τέλος του 2022, αφού είχε ηττηθεί στην έδρα της από την Μπρέντφορντ στο τελευταίο παιχνίδι πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γκουαρντιόλα και το προπονητικό του επιτελείο, μαζί με τους παίκτες που δεν είχαν συμμετάσχει στο τουρνουά, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να φορτίσουν τις μπαταρίες τους στην περιοχή του Κόλπου και το καμπ είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το treble.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα υστερεί επίσης στον αγώνα για τον τίτλο φέτος και θα χρησιμοποιήσει το διάλειμμα για να εργαστεί στην τακτική και να ενισχύσει το πνεύμα της ομάδας, μετά την παραδοχή του προπονητή που είχε παροτρύνει τους παίκτες του να επιδείξουν περισσότερη επιθυμία στο ημίχρονο κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου κόντρα στη Χάντερσφιλντ στις 7 Ιανουαρίου, προσπαθώντας να υπερασπιστεί με επιτυχία το τρόπαιο. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούν τη Νιούκαστλ πριν από το ταξίδι τους στο Αμπού Ντάμπι.

Διαβάστε ακόμη: