Ποιός; Ποιός άλλος; Ποιός άλλος θα μπορούσε να είναι ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, που ζόρισε για τα καλά τους Άγγλους. Η απάντηση ακούει στο όνομα: Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος θρύλος του ποδοσφαίρου την ημέρα που έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ στην τεράστια καριέρα του, έφτασε τις 178 εμφανίσεις στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση περνώντας κατά μία τον Ίκερ Κασίγιας (177) όντας πλέον μόνος πρώτος, με γκολ του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε στα «ουράνια» τους απανταχού φίλους των «Κόκκινων Διαβόλων».

Βέβαια, το νικητήριο αυτό γκολ στο 95′ δεν θα έπρεπε να κρύψει τις αδυναμίες της Γιουνάιτεντ, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν έπαιζε καλά και έβλεπε την Βιγιαρεάλ να την απειλεί συνεχώς. Ο Ουνάι Έμερι είχε στήσει καταπληκτικά τους παίκτες του και το «Κίτρινο υποβρύχιο» ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Νταβίντ ντε Χέα σε φοβερή βραδιά, κάνοντας πολλές σωτήριες επεμβάσεις, οι Ισπανοί θα μπορούσαν να έχουν πετύχει απόψε τρία ή και τέσσερα γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντανζούμα βρήκε εύκολη «λεία» των Νταλότ, τον οποίο και προσπερνούσε με όλους τους τρόπους. Σε μία εξ’ αυτών πέρασε όμορφα τον Πορτογάλο μπακ, όμως βιάστηκε να σουτάρει και αστόχησε, ενώ λίγο αργότερα τον σταμάτησε ο Ντε Χέα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σε «πονηρό» σουτ του Πίνο χαμηλά ο Ισπανός γκολκίπερ είπε ξανά «όχι».

Οι Ισπανοί πήραν αυτό που άξιζαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 53′ και βγάζοντας περισσότερους παίκτες σε αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με 4 εναντίον 3, ήρθε το γκολ. Ο Ντανζούμα από αριστερά κατάφερε με το εξωτερικό να κάνει το γύρισμα μπροστά από τον Ντάλοτ για τον Πάκο Αλκάθερ και ο τελευταίος με προβολή έκανε το 1-0 για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Γιουνάιτεντ μετά το σοκ και τα «φαντάσματα» του αποκλεισμού που άρχισαν να εμφανίζονται ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε επτά λεπτά αργότερα. Σε απόλυτα σχεδιασμένη «κομπίνα» ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά, ακριβώς έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο πόδι του Άλεξ Τέλες, που περίμενε ακριβώς έξω από την μεγάλη περιοχή κεντρικά και ο Βραζιλιάνος μπακ με τρομερή σουτάρα με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Ρούλι, για το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα άφηναν το υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης να περάσει ανεκμετάλλευτο και προσπάθησαν πολύ για το γκολ της νίκης. Βέβαια, λίγο έλλειψε η Βιγιαρέλα να κάνει το «μπαμ». Αρχικά στα τελευταία λεπτά ο Ντε Χέα έσωσε τους Άγγλους σε προσπάθεια των Γκόμεζ και Ντία και ο Τέλες κατάφερε να μπλοκάρει σουτ του Ντία πάνω στη γραμμή όντας πεσμένος. Και κάπου εκεί έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να προκαλέσει «σεισμό» στο «Ολντ Τράφορντ».

https://youtu.be/y4yqVIkBbyU

Στο 95ο λεπτό, από γέμισμα που έκανε ο Φρεντ από τα αριστερά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πήρε την κεφαλιά-πάσα για τον Λίνγκαρντ, ο Άγγλος βρέθηκε σε πλάγια θέση και πάσαρε στον Ρονάλντο, με τον τελευταίο να κάνει φανταστικό τελείωμα από πλάγια θέση και να νικά τον Ρούλι. Φοβερές εικόνες στους πανηγυρισμούς με τον Κριστιάνο να πετάει την φανέλα του (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει στο 5-2 κόντρα στην Τότεναμ το 2009!) και το κοινό του «Θεάτρου των Ονείρων», μεταξύ των οποίων οι Σερ Άλεξ Φέγκιουσον και Γιουσείν Μπολτ, να παραληρεί

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες (89′ Φρεντ), Πογκμπά (75′ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (89′ Λίνγκαρντ), Μπρούνο, Σάντσο (75′ Μάτιτς), Κριστιάνο

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (73′ Μαντί), Τόρες, Μορένο (73′ Πένια), Παρέχο, Καπού, Τριγκέιρος (61′ Εστουπινιάν), Πίνο (73′ Μπαρδονάδο), Αλκάθερ (58′ Ντία), Ντανζούμα

Η βαθμολογία

1.Αταλάντα 4

2.Γιάνγκ Μπόις 3 (-)

3.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (-)

4.Βιγιαρεάλ 1