Η μουσική βιομηχανία έχει δημιουργήσει αρκετούς θρύλους που θα μείνουν για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων.

Ένα από τα πολλά παράδοξα που χαρακτηρίζουν το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος, είναι ότι άφησε υπέρογκα χρέη αλλά και τεράστια περιουσία και πολλά ακίνητα.

Το φανταστικό με τον Τζάκσον, πέρα από τη μουσική του, είναι το ενδιαφέρον του για επενδύσεις σε ακίνητα. Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Τζάκσον εξακολουθεί να θεωρείται πλούσιος μουσικός καθώς η περιουσία του απέδωσε έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τι απέγιναν ωστόσο τα ακίνητα του Τζάκσον που κόστισαν μια περιουσία; Χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή κληρονομήθηκαν στα μέλη της οικογένειας;

Ποια είναι η τρέχουσα καθαρή αξία της περιουσίας του

Με τα χρόνια, οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συνέβαλαν στη βιωσιμότητα των ακινήτων. Αυτό γέννησε συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Off-white και Supreme. Από το 2009, όταν ο Τζάκσον πέθανε, η περιουσία του ήταν 500 εκατομμύρια δολάρια. Το χρέος του στην Bank of America εκτοξεύθηκε στα 500 εκατομμύρια δολάρια, πριν από τον θάνατό του. Ωστόσο, η αξία της περιουσίας του έχει αυξηθεί από τότε, καθώς έφτανε περίπου τα 873 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Παρόλο που ο Τζάκσον χρεοκόπησε, η μουσική του δεν έπαψε ποτέ να αποφέρει τεράστιες πωλήσεις μετά τον θάνατό του.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την περιουσία του

Οι άνθρωποι που επωφελούνται από τα χρήματα που προέρχονται από την περιουσία του Τζάκσον είναι η μητέρα του, Κάθριν και τα παιδιά του, Πάρις, Πρινς και Μπλάνκετ.  Ωστόσο, οι εκτελεστές περιουσίας που είναι επιφορτισμένοι με τα νομικά καθήκοντα είναι ο John McCain και ο John Branca, οι οποίοι έχουν αποφέρει σημαντικά έσοδα δημιουργώντας μοναδικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Υπέγραψαν πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερο πλούτο, ειδικά στη βιομηχανία του θεάματος.

Πώς επηρεάζεται ο τρόπος ζωής των παιδιών καθώς είναι δικαιούχοι της περιουσίας του; Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση του Πρινς καλύπτεται από την περιουσία. Η Πάρις έχει ήδη ξοδέψει 1/4 του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Επίσης, έχτισε ήδη ένα σπίτι για τον εαυτό της στο Λος Άντζελες, όπου ξόδεψε 225.000 δολάρια για την ασφάλεια και την κατασκευή των ακινήτων. Αναφέρεται επίσης ότι τα ετήσια έξοδα του Μπλάνκετ και της μητέρας του Τζάκσον στο σπίτι ανέρχονται σε περίπου 111.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: